Ніяких чіпсів і сухариків більше не купую: хрумка і смачнезна сирна соломка. На приготування йде мінімум часу, зате результат “ульoтний”. А яка ж вона смачна в салатах Джерело
Якщо вечорами ви любите похрумтіти чіпсами або сухариками, то швидше за все не раз шукали домашні аналоги улюблених закусок. Варіантів є багато, але знайти серед них справді смачний вкрай складно.
Ми пропонуємо вам спробувати сирну соломку. Ароматні палички готуються дуже швидко і так само швидко стануть вашою улюбленою стравою. Швидше ставайте до приготування разом з нами!
Інгредієнти:
- Чеддер або інший твердий сир 250 г,
- пшенична мука 200 г,
- Вершкове масло 110 г ,
- Вершки 6 ст. л., Розмарин 0, 5 ч. л.
- Тимьян 0, 5 ч. л.,
- червоний перець мелений 0, 5 ч. л.,
- Сіль 1 ч. л.
Приготування:
Сир натріть на крупній тертці і змішайте його з дрібно порiзаними травами.
Потім додайте до нього борошно, сіль і перець.
За допомогою блендера подрiбніть складові в однорідну масу. Замість чеддера ви можете використовувати будь-який інший вид твердого сиру.
У сирну суміш додайте розм’якшене вершкове масло і вершки і замісіть пружне тісто.
За необхідності додайте більше борошна, ніж зазначено в інгредієнтах. Тісто за допомогою качалки розкачайте і розрiжте на тонкі смужки.
Соломку викладіть на застелене пергаментом деко і випікайте близько 10 хвилин в попередньо розігрітій до 200 °C духовці.
До столу сирну закуску подавайте охолодженою, зі своїми улюбленими соусами і напоями.
Також соломку можна використовувати для прикраси крем-супів або в якості складової для салатів. Готуйте із задоволенням і обов’язково діліться з друзями цікавими рецептами!