Ніжний і ошатний домашній лимонний пиріг. Він має приємний лимонний смак і аромат. Просто ідеально підійде для сімейного чаювання. Простий в приготуванні із найдоступніших продуктів. Зверху пиріг ми пропонуємо покрити глазур’ю, вона додасть йому особливого смаку.
необхідні продукти
- 280 грам пшеничного борошна
- 4 курячих яйця
- 180 грам цукру
- 200 грам вершкового масла
- 1 лимон
- 2 чайні ложки розпушувача
- 10 грам ванільного цукру
- цукати
для глазурі
- 120 грам цукрової пудри
- 1 столова ложка лимонного соку
починаємо приготування
У миску вводимо курячі яйця і додаємо цукор. Спушуємо міксером 2-3 хвилини.
Додаємо розм’якшене вершкове масло, лимонну цедру і сік половини лимона. Туди ж всипаємо просіяне борошно, розпушувач, ванільний цукор і все ретельноспушуємо міксером до однорідної маси. У масу додаємо цукати і перемішуємо.
Форму (діаметр 24 см.) Застилаємо пергаментним папером і викладаємо тісто, розрівнюємо його.
Випікаємо пиріг 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовий пиріг повністю охолоджуємо в формі, а потім перекладаємо на блюдо.
Приготуємо глазур.
В цукрову пудру додаємо лимонний сік і перемішуємо. Покриваємо нею приготований пиріг.
Ми залишаємо пиріг до застигання глазурі, а потім подаємо до столу.