Перловка з куркою в духовці! Так просто готується і так смачно!

0

Перловка виходить розсипчаста, м’яка, дуже смачна, курочка рум’яна, соковита, страва в цілому дуже смачна і ситна, стане однією з улюблених.

Інгредієнти для приготування перловки:

  • 1 кг курки;
  • 1 середня морква;
  • 2 невеликі цибулини;
  • 400 г перлової крупи;
  • сіль, спеції за смаком;
  • оливкова олія;
  • лимонний сік.

Рецепт приготування перловки

Перлову крупу ретельно промиємо, потім заливаємо холодною водою і залишаємо на 1 годину.

Перловка з куркою в духовці. Так просто готується і так смачно

Курку, я сьогодні використовую стегна, промиваємо і перекладаємо в миску, додаємо сіль, улюблені спеції для курки, я зазвичай додаю чорний перець, паприку, куркуму, гранулірованний часник, трохи базиліка, також виливаємо 1 столову ложку оливкової олії (можна використовувати соняшникову) і 1 столову ложку лимонного соку.

Перловка з куркою в духовці. Так просто готується і так смачно

Гарненько перемішуємо, щоб всі спеції рівномірно розподілилися і залишаємо курку маринуватися на одну годину.

Перловка з куркою в духовці. Так просто готується і так смачно

Курку можна замаринувати будь-яким методом, не обов’язково робити це за рецептом, можна замаринувати в майонезі або сметані, можна в соєвому соусі.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на грубій терці.

Перловка з куркою в духовці. Так просто готується і так смачно

Обсмажуємо овочі на соняшниковій олії до м’якості.

Перловка з куркою в духовці. Так просто готується і так смачно

Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією, перекладаємо перлову крупу, додаємо обсмажені цибулю з морквою, солимо і добре перемішуємо.

Перловка з куркою в духовці. Так просто готується і так смачно
Перловка з куркою в духовці. Так просто готується і так смачно

Зверху викладаю курку.

Перловка з куркою в духовці. Так просто готується і так смачно

Заливаємо гарячою водою, щоб вода була вище крупи, не м’яса, а саме крупи на 2 см, прибираємо форму в духовку на одну годину при температурі 180 градусів, потім температуру зменшуємо до 100 градусів і залишаємо в духовці ще на 20 хвилин. Воду в процесі приготування я не підливаю.

Перловка з куркою в духовці. Так просто готується і так смачно

Перловка з куркою в духовці готова, вийшло ситна і смачна страва! Смачного!

Перловка з куркою в духовці. Так просто готується і так смачно

Джерело

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я