Якщо ви любите пиріжки, булочки, пироги, то рекомендую приготувати тісто за даним рецептом. Раніше я не особливо любила вироби, приготовані на дріжджовому тісті, але цей рецепт змінив мою думку.
Пиріжки виходять приголомшливо смачними, пишними і м’якими!
Продукти необхідні для тіста:
- Півлітра кефіру.
- 10 г. сухих дріжджів.
- 800 г. борошна.
- Два яйця.
- Півтори ст. л. цукру.
- Пів ч. л. солі.
- Три ст. л. олії.
Продукти необхідні для начинки:
- Пол кілограми фаршу.
- Дві цибулини.
- Три гілочки петрушки.
- Перець чорний, сіль на ваш смак.
Переходимо до процесу приготування:
Цього разу для приготування тіста я скористаюся міксером, але ви можете це зробити за допомогою хлібопічки або просто руками.
Борошно просіяти в миску, всипати дріжджі і перемішати. Я беру дріжджі, які відразу кладуться в борошно.
Далі черга солі і цукру. Розмішати.
Після збити яйця, влити кефір і олію. Важливо, щоб кефір був теплим, тому злегка підігрійте його.
Тепер приступаємо до вимішуванню тіста. Я роблю це прямо в міксері, адже тісто виходить липким. Так і повинно бути, тому борошно підсипати не треба.
Миску промазати олією і перекласти тісто. Тісто має підійти, тому беріть досить глибокий посуд.
Переставити тісто в тепленьке місце і залишити на 40-50 хвилин, накривши рушником. Тісто за цей час збільшиться в два-три рази.
Потім тісто перекласти на обробну дошку, підсипати трошки борошна і гарненько пом’яти. Розрізати на необхідні для виробів шматки.
Начинка для такого тіста підходить абсолютно будь-яка. Просто у мене всі люблять м’ясну.
Я завжди використовую змішаний фарш. Його потрібно посолити, поперчити, додати посічену петрушку, дрібно натерту цибулю. Я завжди кладу побільше цибульки, щоб начинка вийшла смачнішою і соковитішою.
Якщо фарш не особливо соковитий, то влийте трошки води.
На сковорідку налити багато олії і приступити до смаження пиріжків. Смажу в загальному 7-8 хвилин на вогні середньої потужності. Кілька разів перевернути за цей час.
Це тісто ще добре тим, що воно зовсім не вбирає олію. Смачного!