Помідори з рибою – відоме на весь світ поєднання (чого тільки варті анчоуси в томатному соусі). Будь-гарнір з круп або картоплі в супроводі цієї страви стане королівським обідом. Для його приготування краще всього брати скумбрію – томат НЕ переб’є її яскравий смак.
Редакція «Зі Смаком» знайшла рецепт скумбрії, який вартий уваги кожного. Завдяки кислотам в томатному соку м’якоть риби розм’якшується до межі, але не настільки, щоб риба розварилася при тушкуванні. На виході виходять ніжні шматочки скумбрії в великій кількості соусу, який можна використовувати як підливу.
Інгредієнти:
— Скумбрія 2 шт.— Цибуля 1 шт.
— Морква 1 шт.
— Болгарський перець 1 шт.
— Томатний сік 400 мл.
— Сіль за смаком
— Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
1. Поставте глибоку сковороду. Наріжте цибулю тонкими півкільцями, болгарський перець – смужками, а моркву натріть на дрібній тертці.
2. Спочатку обсмажте в олії цибулю і моркву. Через 4 хвилини додайте болгарський перець і томатний сік. Тушкуйте близько 5 хвилин, посоліть і поперчіть соус до смаку.
3. Почистіть рибу і наріжте її на великі шматочки. Додайте в соус (він повинен покривати її повністю) і тушкуйте під кришкою 20 хвилин. Подавайте з ситним гарніром!Найкраще подавати рибу в томатному соку разом з рисом або картопляним пюре. До речі, в помідорний сезон рекомендуємо відразу готувати кілька банок на зиму, і тоді в холодну пору року у вас буде найсмачніший соус. А ось приємний бонус для тих, хто хоче зробити його ідеальним: якщо вам подобається поєднання кислих і солодких нот, обов’язково додайте столову ложку цукру.