Закусочний торт «Наполеон» користується величезним успіхом: роблю його вже не перший раз – і завжди йде на ура.
Виходить дуже смачним, ситним і в міру вологим: кожен шматочок тане в роті. Зроблені з листкового тіста коржі після просочення стають неймовірно ніжними.
Рибна начинка відмінно поєднується з яйцями і вершковим сиром. Морква з часником додають закусці пікантності. Загалом, хвалити можна довго, але краще приготувати і спробувати: вам сподобається результат.
Інгредієнти:
- один кілограм листкового тіста (бездріжджового);
- 4 зварених круто яйця;
- трохи зеленої цибулі для прикраси;
- дві моркви;
- два зубчики часнику;
- 200 грам вершкового сиру;
- 150 грам домашнього майонезу;
- зерна граната – для прикраси;
- одна банка будь-яких рибних консервів.
Покроковий процес приготування:
- Бездріжджове листкове тісто необхідно розморозити при кімнатній температурі, розкачати (зовсім трохи).
- Виріжте коржі того розміру, якого у вас блюдо: вони можуть бути круглі, квадратні, овальні. Для розрізання тіста краще використовувати роликовий ніж для піци.
- Деко застеліть пергаментним папером (або папером для випічки), викладіть на нього коржі і наколіть виделкою (як можна частіше).
- Відправте деко з коржами в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на двадцять хвилин.
- З даної кількості тіста виходить п’ять прямокутних коржів. Залишки тіста необхідно зібрати і теж використовувати.
- Обрізки викладаємо на деко і запікаємо разом з коржами: вони нам будуть потрібні для прикраси торта.
- Поки коржі в духовці, є час зайнятися начинкою. З рибних консервів зливаємо масло (але не все, трохи треба залишити, щоб рибка була соковитою), перекладаємо їх в миску і розминаємо виделкою.
- Моркву, яку необхідно відварити заздалегідь і очистити, натираємо на крупній тертці.
- У миску з морквою додаємо часник, пропущений через прес або натертий на дрібній тертці.
- Якщо моркву не солили під час варіння, то додайте сіль зараз і заправте її майонезом. Все добре перемішуємо.
- Зварені круто курячі яйця очищаємо від шкаралупи, натираємо на крупній тертці і перекладаємо в окрему миску. Солимо їх за смаком, заправляємо майонезом і перемішуємо.
- Збирати торт треба відразу на тій таці, на якому будете подавати на стіл.
- Кладемо на блюдо перший корж, притискаємо його руками (щоб став більш рівним) і змащуємо майонезом за допомогою силіконового пензлика.
- Розподіляємо по його поверхні половину риби.
- Накриваємо другим коржем, змащуємо його всією морквяною начинкою.
- Третій корж змащуємо майонезом, викладаємо всі яйця.
- Закриваємо четвертим коржем, змащуємо майонезом, викладаємо на нього решту риби.
- Викладаємо останній, п’ятий корж, накриваємо торт харчовою плівкою, ставимо на нього дошку з вантажем.
- Прибираємо всю конструкцію в холодильник мінімум на дванадцять годин.
- Потім торт дістаємо, підрівнюємо ножем всі крах, змащуємо його зверху і з боків вершковим сиром.
- Обрізки коржів подрібнюємо в крихту за допомогою блендера (або качалкою).
- Посипаємо торт отриманою крихтою з усіх боків.
- Прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і зернами граната (дивіться на фото).
Загрузка...