Любителі шоколаду отримали черговий аргумент на захист своєї пристрасті до солодкого.
Шоколад містить більшу кількість антиоксидантів, ніж фрукти і соки з них, передає telegraf.com.ua.
Що робить дане ласощі більш корисним, ніж різні фрукти, повідомили дослідники.
Вчені попереджають, що в першу чергу мова йде про чорному шоколаді, в складі якого міститься до 60 відсотків какао-бобів. В ході дослідження фахівці вивчили корисні властивості чорного шоколаду і ряду фруктів. Виявилося, що шоколад володіє великою кількістю антиокислювачів, що робить його більш корисним з цієї точки зору.
Експерти радять щодня з’їдати невелику кількість чорного шоколаду, а також все-таки не забувати про інших корисних продуктах, таких як фрукти і овочі.