Готувати цвітну капусту дуже легко. Вам потрібно видалити грубе листя, обрізати низ качана і розділити на суцвіття. Зазвичай цвітну капусту відварюють у підсоленій воді, але краще зварити до напівготовності і запекти, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- Качан цвітної капусти — 1 шт. (близько 700 г)
- Вода — 1,5 л
- Сіль — 1 ч. ложка
- Сир — 75 г
- Печериці — 200 г
- Рослинна олія — 2 ст. ложки
- Панірувальні сухарі — 2 ст. ложки
- Молоко — 1,5 склянки
- Борошно — 30 г
- Вершкове масло — 50 г
- Гірчиця — 0,5 ч. ложки
- Мелений чорний перець
- Мускатний горіх
- Сіль
- Зелень
Спосіб приготування:
- Цвітну капусту розібрати на великі суцвіття. Закип’ятити воду разом з сіллю, додати капусту і варити з моменту закипання 4 хвилини. Перекласти шумівкою на тарілку.
- Шматочок твердого сиру натерти на крупній тертці.
- Свіжі гриби промити, обсушити і нарізати великими тонкими слайсами.
- На сковороду налити столову ложку рослинної олії, додати гриби і обсмажити до готовності.
- Посолити і поперчити.
- Перекласти обсмажені гриби на дно форми для запікання, зверху викласти суцвіття цвітної капусти.
- Приготувати сирний соус: на сковороду покласти шматочок вершкового масла і почекати, поки воно розтане. Додати борошно, швидко розмішати. Відразу влити молоко і ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Як тільки маса стане однорідною, додати тертий сир.
- Розмішати, включити мінімальний вогонь. Додати всі приправи, ретельно перемішати і зняти соус з плити.
- Отриманим соусом залити гриби і цвітну капусту. Зверху все посипати панірувальними сухарями і тертим сиром.
- Відправити форму з капустою в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 20-30 хвилин. Запіканка повинна підрум’янитися.
Загрузка...