Цей банановий тортик-бісквіт легко може приготувати будь-яка господиня. Потрібно всього п’ять хвилин – і можна подавати до столу. Випікається цей бісквіт в мікрохвильовці. Виходить дуже смачний і ніжний тортик.
Такий рецепт вартий вашої уваги, адже готується швидко і виходить смачно.
Складові:
Борошно – 5 ст. л. з гіркою.
Яйця – 2 шт.
Цукор – 6 ст. л.
Какао порошок – 1 ст. л. з гіркою.
Сіль – ¼ ч. л.
Молоко – 6 ст. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Сода – ½ ч. л. (гашена)
Для крему:
Сметана – 500 г.
Цукрова пудра – 2-3 ст. л.
Банан – 2 шт.
Приготування:
В тарілку розбиваємо два яйця, додаємо трішки солі, збиваємо вінчиком. Додаємо 6 столових ложок молока і 6 столових ложок цукру. Все добре перемішуємо вінчиком.
Далі кладемо в сито 5 столових ложок муки (з гіркою) і 1 столову ложку какао (з гіркою). Все просіюємо в тісто і добре перемішуємо за допомогою вінчика.
До тіста додаємо пів чайної ложки соди, гасимо її оцтом. Додаємо 2 столові ложки рослинної олії. Перемішуємо ще раз і переливаємо в форму. У мене силіконова, діаметром 20 см, але можна використовувати і інші. Кладемо в мікрохвильову піч і випікаємо при 800 Вт п’ять хвилин. Коли бісквіт буде готовий, важливо не відкривати мікрохвильову піч, а залишити ще на 10 хвилин – так він точно не осяде.
Далі витягуємо бісквіт з форми і даємо йому трохи вистигнути, вистигає він дуже швидко. Робимо надріз по бісквіту і за допомогою нитки розрізаємо його на дві частини.
Далі готуємо крем. В миску кладемо 500 г сметани (у мене 20% жирності) і змішуємо з невеликою кількістю цукрової пудри.
Збираємо торт – змащуємо перший корж кремом. Потім змащуємо другий корж. Два банана ріжемо на кружальця. Банани викладаємо на перший корж, накриваємо другим коржем (кремом вниз). І покриваємо весь торт (верх і боки) кремом, що залишився.
Торт прикрашаємо за бажанням. Можна посипати шоколадними крихтами. Торт можна їсти відразу, а можна дати йому настоятися, так він вийде ще смачнішим.
Думаю, варто спробувати. Смачного!