“Святковий” – торт, який я готую на будь-яке торжество. Жодного разу не прогадала!

0

Такий торт стане справжньою знахідкою для Вас, чудовий рецепт, який я завжди використовую для святкового столу. Люблю цю випічку, оскільки вона завжди вдається, а я не переживаю результат. А смак просто неймовірний –  приємно здивує навіть вибагливого гостя.

Необхідні інгредієнти для святкового торта

Для основи з маку:

  • Курячі білки – 10 шт.
  • Пшеничне борошно – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Мак – 5-6 столових ложок.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Вершкове масло – половина пачки.

Для кокосового крему:

  • Молоко (бажано свіже) – 2 ст.
  • Стружка кокосова – один пакетик.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – пачка.
  • Курячий жовток – один.
  • Цукрова пудра – 3/4 ст.

Для пуншу:

  • Лікер з кокоса – 100 мл.
  • Вода (заздалегідь прокип’ятіть) – 100 мл.

Додатково вам також знадобляться пластівці з кокоса.

Приготування:

Два макові коржі краще випікати окремо, тому всі інгредієнти розділити на дві частини й місити два тіста.

Вершкове масло потрібно розтопити, але додавати до інших інгредієнтів охолодженим до кімнатної температури. 

Білки збивати міксером до щільних піків й додати ще цукор, розтоплене вершкове масло, борошно та розпушувач. Змішайте до однорідності, й в кінці ще всипте мак. Знову все перемішайте до однорідності. 

Готове макове тісто слід вилити на деко й випікати його в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин. 

За цей час слід приготувати кокосовий крем: половину молока довести до кипіння, а іншу половину змішати з кокосовою стружкою, борошном (пшеничним) і жовтком. Молочну суміш слід змішати з кип’яченим молоком, так ви отримаєте пудинг, який слід залишити до охолодження. 

Вершкове масло слід розм’якшити та змішати з цукровою пудрою. Отриману масу порційно додавати до пудингу й постійно змішувати.  

Готовий пудинг ще слід змішати з лікером, розведеним з водою. 

Готові частини макового тіста слід перемастити отриманим пудингом. 

Змастіть верху частину торта залишками крему й присипте все кокосовою стружкою. Готовий торт слід помістити в холодильник на деякий час, я залишаю на ніч для хорошого просочення. 

Приємного апетиту!

Джерело

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я