Пропонуємо рецепт смачного і ситного курячого пирога з картоплею. Ніжне тісто на кефірі готується швидко і підійде навіть для тих, хто ніколи не працював з тістом, інформує Ukr.Media.
Цей домашній, простий і дуже апетитний пиріг стане бажаним гостем на будь-якому святі.
Інгредієнти
Для тіста
- 120 г вершкового масла
- 130 мл кефіру
- 1 яйце
- 1/2 чайної ложки соди
- 400 г борошна
- за смаком солі
Для начинки
- 300 грамів курячого філе
- 1 цибулина
- 2 картоплини
- за смаком сіль, перець
- 1 жовток
- 1 столова ложка молока
Приготування
Вершкове масло потрібно розтопити в мікрохвильовій печі та остудити. До масла влити кефір, додати яйце, все добре перемішати. Змішати борошно з содою і сіллю, поступово додати борошно і замісити тісто.
Для начинки курку і картоплю потрібно нарізати невеликими кубиками. Обсмажити курку на рослинній олії. Додати цибулю, обсмажити до прозорості, додати картоплю і тушкувати 10-15 хвилин. Посолити та поперчити за смаком.
Розділити тісто на 3 частини, одну частину зробити поменше для формування кіски. З двох частин розкачати круглі пласти діаметром приблизно 22 сантиметри. Викласти одну частину на дно форми для запікання, зверху викласти начинку і накрити другою частиною тіста. Закріпити краї. Тісто розділити на 3 частини, розкачати довгі джгути, з’єднати кінці джгутів і заплести косичку. Викласти її на місце закріплення країв і трохи придавити.
Змастити пиріг жовтком, змішаним з молоком і випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 40-50 хвилин.
Приємного апетиту!