Напередодні Нового року і Різдва кожна господиня намагається знайти нові рецепти, за допомогою яких можна урізноманітнити святковий стіл. І якщо ви вже визначилися з варіантами м’ясних страв, рекомендуємо також включити в меню одну або кілька страв з грибами, передають Патріоти України.
Картопляні рулетики з грибами
Інгредієнти: картопля (400 г), шампіньйони або інші гриби (300 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), борошно (300 г), масло рослинне (70 г), вода кип’ячена (200 мл), томатна паста (2 ст. л.), сир твердий (100 г), сіль, цукор, сухі прованські трави.
Приготування:
Крок 1: Картоплю помити, почистити, порізати, зварити як на пюре (20-25 хвилин після закипання). Потім злити воду, розім’яти, почекати, поки охолоне.
Крок 2: Цибулю і гриби дрібно порізати. Сир потерти на терці.
Крок 3: Гриби і цибулю підсмажити на сковороді на рослинній олії. Посолити.
Крок 4: Змішати в окремій ємності томатну пасту, сіль, цукор, прованські трави і кип’ячену воду.
Крок 5: У тепле картопляне пюре додати борошно і рослинну олію. Добре вимішати, зробити тісто.
Крок 6: Тісто розкачати у вигляді прямокутника, викласти на нього начинку. Загорнути в рулет.
Крок 7: Форму для запікання змастити вершковим маслом.
Крок 8: Картопляний рулет з грибами нарізати шматочками і розмістити їх вертикально в формі. Залити томатною заливкою.
Крок 9: Розігріти духовку до 180°С. Поставити форму з рулетиками і випікати 20-25 хвилин.
Крок 10: За 5 хвилин до готовності присипати зверху натертим сиром або після випікання свіжою зеленню.
Салат з печерицями, кеш’ю і помідорами
Інгредієнти: печериці (800 г), помідори черрі (180 г в’ялених або свіжих), чебрець (5-6 гілочок), кеш’ю (100 г), мед (1 ст. л.), кунжут (2 ст. л.), винний уксук (1 ст. л.), дижонська гірчиця (1 ч. л.), шпинат (100 г), оливкова олія, сіль, перець.
Фото: pinterest.com
Приготування:
Крок 1: Помідори промити під проточною водою, видалити зайву вологу за допомогою паперових рушників. Нарізати середніми шматочками.
Крок 2: Чебрець подрібнити.
Крок 3: Гриби промити, залити 2 ст. л. олії, викласти на деко.
Крок 4: Гриби запікати приблизно 15 хвилин в духовці при температурі 220°C. Потім вийняти і остудити.
Крок 5: У сковороді обсмажити на олії кеш’ю до золотистого кольору. Змішати з медом і кунжутом, остудити.
Крок 6: Зробити заправку: оливкову олію змішати з оцтом, гірчицею, сіллю і перцем.
Крок 7: У глибоку миску покласти гриби, кеш’ю, помідори і шпинат, заправити і перемішати.
Гаряча закуска з лаваша з грибами
Інгредієнти: лаваш тонкий “Вірменський” (2 шт.), сир “Адигейський” або твердий (200 г), шампіньйони (100 г), яйця (2 шт.), сметана або кефір або молоко (250 мл), петрушка, спеції.
Фото: pinterest.com
Приготування:
Крок 1: Лаваш розрізати на листи розміром з вашу форму для випічки.
Крок 2: В миску налити сметану (або кефір, молоко) з’єднати з 2 яйцями і спеціями.
Крок 3: Печериці і зелень промити. Печериці порізати дрібними кубиками, зелень порубати, сир натерти на крупній терці.
Крок 4: Форму для випічки змастити маслом.
Крок 5: Лист лаваша вмочити в яєчний кляр, викласти на форму, покласти гриби, петрушку і сир.
Крок 6: Повторити попередню дію і викласти кілька шарів. В кінці вилити яєчну суміш.
Крок 7: Розігріти духовку до 180°C. Випікати, поки не з’явиться рум’яна скоринка.