Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • РІЗНЕ
  • Ці популярні поєднання продуктів шкідливі для здоров’я! Що не слід змішувати!

Ці популярні поєднання продуктів шкідливі для здоров’я! Що не слід змішувати!

admin
09.12.201909.12.2019 No Comments

Експерти вибрали 11 поєднань продуктів, які вважаються шкідливими, з точки зору і Аюрведи, і лікарів-фізіологів. Наслідки неправильних комбінацій харчових продуктів: гази, здуття живота, болі в животі, нудота, втома і проблеми зі стільцем. У довгостроковій перспективі неправильне харчування може привести до більш серйозних проблем, таких як неприємний запах з рота, сухість шкіри, висип, хронічне запалення, поганий сон, низький рівень енергії, і хронічні проблеми з травленням.

Більшість людей відчувають прилив енергії та, природно, скидають зайву вагу, як тільки починають слідувати простим правилам поєднання продуктів харчування.

Ось деякі популярні поєднання продуктів, які можуть завдати шкоди вашому здоров’ю:

  1. Огірки і помідори. Це несумісні продукти. Огірки за своїм складом відносяться до лужним продуктам, а помідори – до кислих. При їх поєднанні утворюються солі. Огірки і помідори по-різному засвоюються нашим організмом. І коли в шлунку виділяється кислота, щоб переварити огірки, помідори, тим часом, починають бродити. Саме тому велика порція улюбленого салату з огірків і помідорів нерідко призводить до здуття живота і підвищеного газоутворення.
  2. Фрукти після їжі. Давно відомо, що фрукти не дуже добре поєднуються з іншими продуктами, тому що містять прості цукри, які не вимагають перетравлення. Це означає, що фрукти не повинні залишатися в шлунку надовго. Інші продукти, наприклад, їжа з високим вмістом жиру, білка і крохмалю, будуть довше перетравлюватися. Якщо ж ви їсте фрукти після їжі, фруктовий цукор буде застоюватися і бродити в вашому шлунку.
  3. Лазанья або бутерброд з сиром на грилі. Білків і крохмалів для перетравлення потрібні різні ферменти і різні рівні кислотності. Коли ви їсте їх разом, ваш організм змушений переварити білок, а не крохмалі. Неперетравлені крохмалисті продукти харчування піддаються ферментації і розкладання. В організмі утворюються отруйні кінцеві продукти.
  4. Сир і м’ясної омлет. Загалом, не рекомендується їсти білки з білками. Досить одного концентрованого білка за один прийом їжі. Тоді він легше засвоюється організмом. Краще приготуйте собі вегетаріанський омлет.
  5. Томатний і сирний соус з макаронами. Кислі помідори не рекомендується змішувати з крохмалистими вуглеводами, такими як макарони. Харчова теорія сумісності рекомендує уникати змішування вуглеводів з кислотами. Додавання молочних продуктів до цієї та так складної комбінації – вірний шлях до проблем з травленням і втоми після їжі. Вашому тілу потрібно маса енергії, щоб переварити цю складну їжу. Їжте макарони з соусом песто і смаженими овочами!
  6. Каша або вівсяні пластівці з молоком і апельсиновим соком. Кислоти в апельсиновому соку і будь-яких інших кислих фруктах руйнують фермент, який відповідає за перетравлення крохмалю. А крохмалі присутні в зернових. Крім того, кислі фрукти або соки можуть створожітся молоко і перетворити його у важке слизувату речовину. Щоб ваш сніданок був здоровим, їжте фрукти або пийте апельсиновий сік за 30 хвилин до вівсяних пластівців.
  7. Квасоля і сир. Молочний білок і боби – звичайне поєднання в будь-якому мексиканському ресторані. І все ж, це майже гарантовано призведе до газам і здуття живота. Такі наслідки викликають не боби самі по собі, а поєднання їх з сиром. Спробуйте не їсти сир і помідори, якщо у вас слабке травлення, або попрацюйте над детоксикацією організму.
  8. Диня і прошутто. Диню потрібно їсти окремо від усього чи не їсти взагалі. Це ж правило відноситься до всіх дуже солодких фруктів. Загалом, бажано їсти фрукти окремо від білків або крохмалю.
  9. Банани і молоко. Аюрведа вважає це поєднання одним з найважчих. Воно створює відчуття тяжкості в тілі і уповільнює розум. Якщо ви шанувальник смузі на основі молока і банана, переконайтеся, що банан дуже стиглий, і додайте кардамон і мускатний горіх, щоб стимулювати травлення.
  10. Йогурт і фрукти. Аюрведа і теорія поєднання їжі не радять змішування будь-яких кислих фруктів з молочними продуктами. Це зменшує швидкість травлення, змінює кишкову флору, виділяє токсини і викликає нежить, простуду, кашель і алергію. Аюрведа пропонує уникати продуктів, які призводять до застою травної системи, таких як холодний йогурт, змішаний з фруктами. Якщо ви любите йогурт з добавками, є способи, як зробити його безпечним для здоров’я. По-перше, йогурт повинен бути кімнатної температури. По-друге, додайте в нього трохи меду, кориці і родзинок замість кислих ягід.
  11. Лимонний соус як заправка для салату з огірків і помідорів. Такі продукти як картопля, перець, баклажани і помідори, не варто їсти з огірками. Лимон також погано поєднується з цими продуктами. Вживаючи несумісні між собою продукти, ви змушуєте печінку працювати в посиленому режимі. І поки організм здоровий і молодий, ніякого дискомфорту не відчувається. Однак з часом таке навантаження може обернутися серйозними збоями.

джерело

Загрузка...

Навігація записів

Зеленський потиснув руку Путіну під час знайомства
Гороскоп на 10 грудня 2019 для всіх знаків Зодіаку!

Related Articles

Найкращі мобільні телефони Xiaomi: ТОП-5

olia
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як правильно смажити деруни, щоб вони вбирали менше олії: хитрість, про яку мало хто знає

admin
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як змінилися вподобання клієнтів у фуд-бізнесі за останні роки?

olia
24.03.202524.03.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes