Вчені, які співпрацюють з Мічиганським університетом, провели дослідження з залученням студентів, а також назвали продукти, здатні викликати залежність. До списку увійшли продовольчі товари, що мають певну спільну характеристику за співвідношенням складових, інформує Ukr.Media.
Усі вони містять у собі жир і вуглеводи у пропорції 1:2. Дослідники підкреслюють, що подібне співвідношення реєструється у грудному молоці. З метою виявлення небезпечного продовольства застосовувалася шкала харчової залежності. Найбільш сильними з точки зору появи наркотичного ефекту виявилися зразки товарів з категорії швидких перекусів, подібних до піци, картоплі фрі та чипсів. Серед десертів схоже співвідношення вуглеводів і жирів зафіксоване у шоколаді, тістечках, морозиві. Сильну залежність під час експерименту спровокували попкорн і бургери.
Вчені повідомили, що у ранньому віці мозок людей запам’ятовує враження, залишені різними речами. З цієї причини у зрілому віці їм подобаються продукти, що нагадують найперші у житті смакові відчуття.