Рецепт пирога з м’ясом і картоплею: як приготувати смачний пиріг, якого вистачить на всю сім’ю.
Інгредієнти
- Пшеничне борошно – 500 г
- Яловичина – 500 г
- Вершкове масло – 300 г
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Вода – 200 мл
- Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.
Покроковий процес приготування:
Просіяне борошно змішайте з 1 ч. л. солі і цукром. Додайте воду, олію і замісіть пружне тісто. Розділіть його на дві частини (побільше і поменше), скачайте їх і залиште постояти під плівкою на 20 хвилин.
Поки тісто відпочиває, підготуйте все для начинки: очищену картоплю наріжте на слайси, цибулю наріжте тонкими кільцями, а м’ясо посічіть. Додайте 1 ч. л. солі, чорний перець, перемішайте начинку і залиште в закритій ємності (до слова, іноді її не змішують: спочатку викладають картоплю, потім м’ясо і цибулю).
Розтопіть вершкове масло і приступіть до розкочування двох тонких пластів тіста. Кожен рясно змастіть маслом, скрутіть в рулет і дайте трохи постояти. Потім знову розкачайте і повторіть процедуру ще два рази.
Викладіть великий пласт тіста на змащене деко. Розподіліть по ньому начинку, накрийте другим пластом і защипніть пиріг від низу до верху. Зверху також змастіть вершковим маслом.
Зробіть в пирозі проколи і випікайте його в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Потім змастіть його збитим яйцем і випікайте ще 30 хвилин при 170 градусах. Смачного!