У минулому році моя сестра вперше консервувала диню, тому закрила всього лише кілька баночок. Про це вона сильно пошкодувала, оскільки динька вийшла бомба! Цього року вона збирається зробити набагато більше заготовок. А ви ще не пробували консервовану диню? Наполегливо рекомендую це виправити. Тим більше, що процес консервації досить простий.
Зимовим днем така динька нагадає вам про спекотне літо і зробить ваш день теплим і радісним!
Необхідні продукти для консервації:
- 2-2,5 кг дині;
- Одна ч. л. лимонної кислоти;
- Дві склянки цукру;
- Один літр води.
Приступаємо до приготування
Беремо банку об’ємом 1 літр і насипаємо в неї цукор і лимонну кислоти.
Наливаємо воду, розмішуємо і переливаємо в каструлю, яку поміщаємо на вогонь.
Поки сироп нагрівається, чистимо диньки, ріжемо її на шматочки і укладаємо в банки, які перед цим стерилізуємо.
Бурхливим сиропом заливаємо диню.
Ємності накриваємо кришками, поміщаємо в каструлю, наливаємо води і стерилізуємо 10 хвилин.
Після цього закатуємо.