В міру гострі пікантні огірочки на зиму. Смачні і незвичні. Дуже вдалий рецепт.
Інгредієнти:
- огірки, 4 кг;
- цукор, 200 г;
- оцет 9%, 200 г;
- олія, 200 мл;
- сіль, 2 ст.л;
- гірчиця суха, 2 ст.л;
- перець чорний, 1 ч.л;
- кріп, пучок;
- часник, 2 головки.
Готуємо
Добре вимиті огірки миємо і ріжемо на брусочки.
З’єднуємо сіль цукор, гірчицю, перець, пропущений через прес часник, кріп нарізаний, олію і оцет.
Гарненько перемішуємо масу.
Заливаємо огірки соусом і добре перемішуємо.
Залишаємо огірки в соусі на дві години, помішуючи кожні пів години.
Стерилізуємо банки. Розкладаємо салат по банкам.
На невеликому вогні стерилізуємо близько півлітрові – 10 хвилин після закипання, літрові – 15 хвилин.
Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.
Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Смачного!
Загрузка...