Багато дітей і дорослих люблять сирники. Однак далеко не у всіх господинь виходить їх зробити в домашніх умовах. Моя мама розкрила мені деякі секрети приготування сирників. Головне – це правильно вибрати сир.
Нам знадобиться
- Сир – півкілограма. Зверніть увагу на одну особливість. Даний інгредієнт обов’язково повинен бути сухий.
- Ванілін – одна чайна ложка.
- Пшеничне борошно – половина склянки.
- Сіль – дрібка.
- Куряче яйце – одна штука.
- Цукровий пісок – дві столові ложки.
- Масло вершкове – 30 грамів.
Кроки приготування сирників
Спочатку необхідно дістати всі продукти за списком. Також подивіться, щоб у вас була сковорідка з антипригарним покриттям. Потім ми беремо глибоку тарілку або невелику каструлю.
Викладаємо в неї сир. Якщо ви хочете, щоб сирники мали більш ніжний смак, то краще за все сирну масу протерти через сито.
Розбиваємо до сиру яйце.
Ретельно перемішуємо масу ложкою.
Додаємо ванілін і сіль. Перемішуємо. Кладемо цукровий пісок. Не варто брати його занадто багато. Поступово висипаємо в масу борошно. Ретельно перемішуємо. Маса не повинна прилипати до рук. При необхідності додайте ще трохи борошна.
Беремо трохи сирної маси і скочуємо шарик, потім трохи приплюсніть його руками. У нас повинен вийти корж. Ставимо на плиту сковорідку і кладемо вершкове масло. Коли воно розтане, викладаємо підготовлені сирники.
Обсмажуємо їх з двох сторін до рум’яної скоринки.
Подаємо до столу з варенням або згущеним молоком.