Цю страву ми ще називаємо «бабусиним біфштексом». Чому?
Все просто: таким цікавим рецептом користується вже не одне покоління, перетворюючи звичайні інгредієнти у святкову страву. Біфштекс з яйцем підкорює своєю простотою і нехитрістю інгредієнтів. Яловичина, подана зі смачною карамелізованою цибулею і смаженим яйцем, робить страву прекрасною прикрасою будь-якого столу.
Інгредієнти:
- Яловичий фарш — 500 г
- Цибуля — 3 шт.
- Яйце — 4 шт.
- Горілка — 10 г
- Цукор — 1 ст. л.
- Соняшникова олія — за смаком
- Сіль — за смаком
- Чорний перець (мелений) — за смаком
Як приготувати біфштекс з яйцем:
- Натріть половину цибулі на тертці, додайте у фарш, посоліть, поперчіть, додайте горілку і один жовток.
- Вимісіть і відбийте фарш. Потім сформуйте 4 круглих біфштекси товщиною близько 1-1,5 см і 12-15 см в діаметрі. Ненадовго дайте відпочити.
- Наріжте півкільцями цибулю, викладіть її на сковороду, посипте цукром і обсмажуйте до червонуватого кольору.
- Поставте велику сковороду на вогонь, додайте і розігрійте олію. Збийте білок, що залишився до білої піни.
- Занурте кожен біфштекс в білок і викладіть на сковороду. Обсмажуйте по 3-4 хвилини з двох сторін, доки не з’явиться яскрава стійка скоринка.
- Тепер потрібно посмажити яйця для подачі. Для цього поставте сковороду на маленький вогонь, розбийте яйця, не пошкоджуючи жовток, смажте 5-7 хвилин.
- Тепер потрібно сформувати страву. Підберіть форму відповідного розміру і виріжте 4 яєчні кружечка розміром з біфштекси.
- Викладіть на тарілку біфштекс, навколо — карамелізовану цибулю, а зверху — смажене яйце.
Під час смаження не проколюйте біфштекси лопаткою або виделкою, щоб вони не пустили сік. А при формуванні біфштекса з яйцем можна не вирізати кружечки зі смажених яєць, а просто довільно розрізати їх.
Загрузка...