Все дуже просто, але це шалено смачно! Цікавий варіант картоплі з м’ясом приготований в духовці. Дивіться і повторюйте на здоров’я, передають Патріоти України.
Інгредієнти
- Картопля — 5 шт.
- Фарш — 200-250 грамів
- Зелень петрушки
- Сіль, паприка (1 ч. лож.), чорний перець
- Томатний соус — 5 ст. лож.
- Рослинна олія — 2 ст. лож.
- Вода — 12 склянки
Приготування
1. Велику картоплю (п’ять штук) чистимо, миємо й ріжемо навпіл. Після чого кожну половину надрізаємо не до кінця, робимо чотири надрізи (один вздовж, один поперек і два по діагоналі), що б вийшли пелюстки.
2. Підготовлену картоплю заливаємо холодною водою і відправляємо на плиту. Варимо 2 хвилини після закипання (не забудьте посолити). Зливаємо гарячу воду і приварену картоплю заливаємо холодною водою (це робимо, що б картопля швидше охолола).
3. Готуємо начинку, у фарш додаємо посічену зелень петрушки, сіль, чорний перець і паприку. Все перемішати.
4. У форму для запікання наливаємо кілька ложок томатного соусу. Сюди ж рослинну олію (дві ложки), сіль і перець за смаком. Кожну картоплину начиняємо фаршем і виставляємо в форму. Додамо пів склянки води та відправляємо в розігріту духовку.5. Запікаємо, накривши фольгою. При температурі 180 градусів, хвилин 40 (хвилин за 7-10 до кінця прибираємо фольгу). Начинка з соусом виходить дуже смачною, картопелька розпарюється (залежно від сорту навіть розсипається). Подробиці приготування дивіться в короткому відео рецепті.
Готуйте на здоров’я і з задоволенням!
Смачного!