Пиріг з великим сирним прошарком виходить смачним і ніжним, з яскравим лимонним ароматом і присмаком.
Процес приготування простий і швидкий, пирога буде багато, вистачить всій родині.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 2 шт;
- борошно, 400 г;
- цукор, 80 г;
- масло вершкове, 180 г;
- цедра лимона;
- сіль, дрібка;
- сода або розпушувач, 1 ч.л.
Для приготування начинки необхідно:
- сир, 720 г;
- ванілін;
- цукор, 130 г;
- сметана, 200 г;
- крохмаль, 60 г;
- яйця, 2 шт.
Процес приготування сирного пирога
Яйця збиваємо з цукром і сіллю, перемішуємо.
Масло вершкове розм’якшуємо. Для цього заздалегідь виймаємо його холодильника або трохи тримаємо в мікрохвильовці.
Порада: масло замінюється якісним маргарином.
Змішуємо масу з маслом і додаємо цедру цілого лимона, додаємо сметану і перемішуємо.
Додаємо соду або розпушувач. Борошно просіваємо і всипаємо в масу. Вимішуємо тісто.
Ділимо тісто на 2 частини, одну відправляємо в пакеті в морозильну камеру на 30 хвилин.
Другу частину розкачуємо на аркуші пергаменту і перекладаємо в форму. Формуємо з тіста бортики.
Сир змішуємо з іншими інгредієнтами і викладаємо на тісто в формі.
Зверху натираємо тісто, вийняте з морозильної камери.
Випікаємо близько 30 – 35 хвилин при 180 градусах.
Виймаємо пиріг з форми, остуджуємо і посипаємо цукровою пудрою. Але це за бажанням. Пиріг буде дуже м’яким, з лимонним смаком і ароматом.