Якщо вже готувати оселедець, то тільки в банці! Нeймовірно смачний оселедчик по-голандськи. Ніжний соковитий, злегка солодкуватий з пряними нотками. Від баночки не відійдете, доки не з’їсте все до крихти
Ця рибка зі столу змітається в першу чергу. Раджу дуже!
Інгредієнти:
- Оселедець свіжоморожений – 2 шт.,
- Цибуля – 2 шт.,
- Лимон – 0,5 шт.,
- Цукор – близько 6 ч.л.,
- Сіль – 4 ч.л.,
- Морква – 1 шт.,
- Лавровий лист – 10-12 шт.,
- Чорний перець – 8-10 горошин (крупно-мелених)
- Вихід: дві 0,5 л банки (4-6 порцій)
приготування
Лимон нарiзаємо тонкими кружечками. Морква тремо на крупній тертці. Цибулю нарiзаємо кільцями.
Викладаємо шарами в банку: на дно – кілька кілець цибулі, лавровий лист, щіпку моркви, шматочок лимона, 0,5 ч.л. цукру, дрібку перцю і солі. Зверху – шар оселедця. Потім знову овочі і спеції.
І так, чергуємо шарами, періодично придaвлюючи, доки не доберемося до самого верху банки. Тепер закриваємо щільною кришкою і відправляємо в холодильник.
На другий-третій день оселедець готовий.
Приготований таким чином оселедець виходить ніжним, солодким, соковитим і дуже, дуже смачним. При подачі можна полити олією і злегка посолити.
Смачного!