Користь гарбуза доведена численними дослідженнями, головний овоч осені корисний як для дітей, так для дорослих. Проте не всім радять включати гарбуз у свій раціон.
Попри те, що гарбуз складається на 90% з води. він містить безліч вітамінів, амінокислот, білків, вуглеводів. Зокрема, в овочі міститься такі вітаміни як А, С, Е, D, РР, К, групи B і рідкісний вітамін Т.
Гарбуз збагачений такими мінералами як : фтор, магній, мідь, кальцій, цинк, марганець, фосфор, йод. До того ж, гарбуз може зберігатися при кімнатній температурі і не втрачає корисних властивостей.
У гарбузі міститься й 1 грам білка на 100 грамів гарбуза, таким чином, кількість білка у ньому більше, ніж у перепелиних яєць. Гарбуз містить у 5 разів більше каротину, ніж морква. Каротин в організмі перетворюється на вітамін А, що діє як антиоксидант. Каротин корисний для здоров’я очей та як засіб для загоєння ран, опіків і виразок.
Читайте також: Шашлик з шампіньйонів: 15 хвилин у звичайній духовці і ароматна закуска готова!
Інгредієнти:
– 400 г курячого філе,
– 1 яйце,
– 200 г гарбуза,
– 1 цибулина,
– 2 зубки часнику,
– 1 ст. ложка вершкового масла,
– 2 ст. ложки манки,
– 2 ст. ложки олії,
– мелений коріандр за смаком,
– чорний мелений перець за смаком,
– сіль за смаком.
Приготування:
Гарбуз очисти від шкірки і насіння і натри на крупній тертці.
Куряче філе пропусти через м’ясорубку разом із цибулею і часником.
З’єднай фарш і гарбуз, додай яйце, розм’якшене вершкове масло, манку, спеції, посоли і гарненько перемішай. Залиш фарш на 20 хвилин.
Сформуй невеликі котлети і обсмаж їх на олії з двох боків до золотистої скоринки приблизно по 5 хвилин.
Котлети з курячого філе з гарбузом готові. Подавай їх гарячими із будь-яким гарніром, салатом або овочами.