Деякі продукти після приготування вже не можна розігрівати, серед таких експерти виділяють яйця і страви з них, гриби, м’ясо, інформує Ukr.Media.
Думку фахівців по харчуванню щодо повторної термічної обробки деяких продуктів і страв опублікував ряд видань. Зокрема, експерти порадили не розігрівати вже одного разу приготовані омлет і іншу їжу, у складі якої є яйця.
При розігріванні яйця не тільки позбавляються від корисних для здоров’я властивостей, у них починають формуватися канцерогени й токсини, які здатні викликати деформацію клітин, що веде до раку.
Також експерти не рекомендують розігрівати м’ясо: за їх словами, повторна висока температура руйнує найцінніше, що є в продукті — його легкозасвоювані білки. За тим же принципом не потрібно розігрівати холодний буряк: він повністю втрачає свої вітаміни, коли його знову нагрівають.
Приготовлені гриби після розігрівання можуть привести до проблем з травленням.
Крім того, не можна розігрівати страви з картоплею. Чергова теплова обробка не тільки позбавляє цей продукт фактичної користі, але і робить небезпечним — у ньому утворюються речовини, які можуть погіршувати самопочуття, викликати симптоми харчового отруєння.