На мою думку, це найпростіший рецепт смачного торта. Не потрібно нічого випікати, розводити, збивати або заварювати.
Коли не встигаю з випічкою, готую такий десерт для гостей. Мало хто може відразу визначити, з чого він виготовлений.
Коли торт добре просочиться, він схожий за смаком на бісквітний торт з бананом. Ніжний і соковитий бісквіт, з ароматними шматочками бананів – це просто чудо.
Обов’язково приготуйте: смачно, бюджетно і дуже просто.
Інгредієнти:
- 500 грам пряників;
- 4 стиглі банани;
- 500 грам сметани жирністю 20% і вище.
Приготування:
- Пряники повинні бути обов’язково смачними, свіжими і без начинки. Як форму можна використовувати будь-яку глибоку миску, тарілку або пластикову коробку невеликого розміру.
- З пристосувань нам знадобляться тільки ніж і ложка.
- Пряники нарізаємо на колечка товщиною приблизно 7 міліметрів. Обрізки пряників подрібнюємо руками в крихту.
- Стиглі солодкі банани очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими кільцями (завтовшки 3 міліметри приблизно).
- Будь-яку підготовлену форму застилаємо двома шарами харчової плівки, так, щоб один накладався на інший. Викладаємо шар нарізаних пряників, рясно змащуємо їх сметаною. На сметану викладаємо шар нарізаних бананів.
- На банани розкладаємо шар пряників (так, щоб не було проміжків). Пряники змащуємо рясно сметаною.
- Продовжуємо викладати шари в такій послідовності, поки не закінчаться всі інгредієнти. Останнім шаром повинні йти пряники, змащені сметаною.
- Накриваємо торт зверху плівкою, прибираємо форму в холодильник на 8 годин. Через 8 годин дістаємо, знімаємо плівку, накриваємо форму блюдом для сервірування і перевертаємо: нижній шар у нас повинен бути зверху.
- Змащуємо його сметаною і посипаємо крихтою з обрізків пряників. До речі, прикрасити торт ви можете і будь-яким іншим способом, на ваш смак.
Загрузка...