Шоколадний торт на сковороді – хіба може бути простіше? А результат приємно здивує. Виходить смачно! Записуйте перевірений рецепт.
Для коржів:
- 3-4 л. меду;
- 1,5 ч. л. соди;
- 110 г масла;
- 4 яйця;
- 100 г цукру;
- 2 ст. л. какао з гіркою;
- 200 г борошна.
Для крему:
- 180 г цукру;
- 3 ст. л. борошна з гіркою;
- 1 яйце;
- 1 п. ванільного цукру;
- 500 мл молока;
- 200-250 г м’якого масла;
- 2 ст. л. какао (за бажанням).
Для глазурі:
- 50 г шоколаду;
- 2 ст. л. олії.
Як готувати:
Готуємо крем: у каструлю з товстим дном додаємо, цукор, перемішуємо.
Розбиваємо 1 яйце, добре перемішуємо.
Вливаємо молоко, перемішуємо, щоб не було грудочок.
Ставимо на вогонь. Варимо на середньому вогні, постійно помішуємо.
Коли почне загустати, зменшуємо нагрів.
Коли появляться бульбашки, виключаємо плиту.
В каструлю виливаємо 4 ложки меду, ставимо на вогонь.
Як мед зрідне, додаємо соду, перемішуємо.
Додаємо вершкове масло кімнатної температури.
Коли маса почне пінитися, знімаємо з вогню.
Добре збиваємо яйця з цукром.
Додаємо медово-масляну суміш, перемішуємо.
Додаємо какао, борошно, замішуємо тісто.
Випікаємо коржі на сковороді.
Випікаємо 1-2 хвилини з кожної сторони.
Виходить 5 коржів.
Збиваємо вершкове масло. Додаємо какао.
Порційно додаємо заварний крем.
Перемащуємо коржі кремом.
Зверху поливаємо глазур`ю. Для цього розтоплюємо шоколад і рафіновану олію у мікрохвильовій печі.
За бажанням можна прикрасити тертим шоколадом.