НА СКОВОРОДІ! Супер шоколадний торт, який легко готувати!

0

Шоколадний торт на сковороді – хіба може бути простіше? А результат приємно здивує. Виходить смачно! Записуйте перевірений рецепт.

Для коржів:

  • 3-4 л. меду;
  • 1,5 ч. л. соди;
  • 110 г масла;
  • 4 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 2 ст. л. какао з гіркою;
  • 200 г борошна.

Для  крему:

  • 180 г цукру;
  • 3 ст. л. борошна з гіркою;
  • 1 яйце;
  • 1 п. ванільного цукру;
  • 500 мл молока;
  • 200-250 г м’якого масла;
  • 2 ст. л. какао (за бажанням).

Для глазурі:

  • 50 г шоколаду;
  • 2 ст. л. олії.

Як готувати:

Готуємо крем: у каструлю з товстим дном додаємо, цукор, перемішуємо.

Розбиваємо 1 яйце, добре перемішуємо.

Вливаємо молоко, перемішуємо, щоб не було грудочок.

Ставимо на вогонь. Варимо на середньому вогні, постійно помішуємо.

Коли почне загустати, зменшуємо нагрів.

Коли появляться бульбашки, виключаємо плиту.

В каструлю виливаємо 4 ложки меду, ставимо на вогонь.

Як мед зрідне, додаємо соду, перемішуємо.

Додаємо вершкове масло кімнатної температури.

Коли маса почне пінитися, знімаємо з вогню.

Добре збиваємо яйця з цукром.

Додаємо медово-масляну суміш, перемішуємо.

Додаємо какао, борошно, замішуємо тісто.

Випікаємо коржі на сковороді.

Випікаємо 1-2 хвилини з кожної сторони.

Виходить 5 коржів.

Збиваємо вершкове масло. Додаємо какао.

Порційно додаємо заварний крем.

Перемащуємо коржі кремом.

Зверху поливаємо глазур`ю. Для цього розтоплюємо шоколад і рафіновану олію у мікрохвильовій печі.

За бажанням можна прикрасити тертим шоколадом.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я