Вчені університету Хельсінкі назвали брусничний сік кращим напоєм для зниження тиску у гіпертоніків, пише MedicalXpress.
Фахівці провели дослідження на лабораторних щурах, які страждають гіпертензією, передає korrespondent.net.
Тваринам давали соки журавлини, чорної смородини і брусниці. У цих ягодах містяться поліфеноли, які знижують ризик серцево-судинних захворювань і позитивно впливають на серце.
Було встановлено, що брусничний сік найкраще знижує високий кров’яний тиск, а також протидіє віковою підвищенню артеріального тиску.
Відзначається, що сік брусниці запобігав у гризунів експресію генів, пов’язаних із запаленням слабкому ступені в аорті. Інші соки аналогічного ефекту не дали.
Загрузка...