В даній статті пропонуємо вам рецепт приготування смачного сметанного печива.
Сметанне печиво робиться дуже легко, виходить завжди, навіть у тих, хто тільки вчиться готувати.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сметана – 150 г;
- борошно – 150 г;
- жовток – 1 шт;
- цукор – 80-100 г;
- розпушувач – 1 ч.л;
- масло вершкове – 100 г.
Процес приготування:
Змішуємо сметану з розм’якшеним вершковим маслом. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, висипаємо в рідку масу. Перемішуємо і викладаємо на посипану борошном робочу поверхню і вимішуємо тісто. Тісто борошном не забивати, але якщо у вас воно виходить пухким і липкуватим, тоді додайте трохи.
Кладемо тісто в пакет і поміщаємо його в холодильник на 40 хвилин.
Розкатуємо тісто в пласт, змащуємо його збитим жовтком з водою або молоком, розрізаємо на печиво. Зверху посипаємо цукром. За смаком, ви можете змішати цукор з корицею, з цедрою лимона, подрібненим арахісом або грецькими горіхами.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво.
Духовку розігріваємо до 190 градусів і випікаємо 10 – 15 хвилин.
Смачного!