Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • РІЗНЕ
  • Польський медовик — найкращі коржі виходять саме за цим рецептом!

Польський медовик — найкращі коржі виходять саме за цим рецептом!

admin
19.04.202019.04.2020 No Comments

Спекла я його нещодавно, переконалася ще раз, що не тільки можна, а й треба ділитися таким чудовим рецептом!

Продукти:

тісто:

  • Масло вершкове — 100 гр.
  • Цукор — 120 гр.
  • Яйця — 3 шт.
  • Мед — 250 гр.
  • Чайна сода — 1 ч. л.
  • Борошно — 350 гр.

крем:

  • Вершки 33% -35% — 500 мл.
  • Сметана 30% — 40% — 750 гр.
  • Цукрова пудра — 120 гр.
  • Ванільний екстракт (або коньяк) — 1 ст. л.
  • Загущувач для вершків — 2 пакетики.

Як приготувати польський медовик:

  1.  Всі інгредієнти для тіста (крім борошна) покласти в невелику каструльку і поставити на водяну баню (закип’ятити воду у великій каструлі і поставити на неї каструльку з тістом).
  2. Вміст в каструльці нагріти, постійно помішуючи. Як тільки все розтопиться, поварити 5 хвилин і зняти з вогню.
  3. Поступово, помішуючи, додаємо борошно. Тісто вийде рідкуватим. як на кекс. Не лякайтесь. Каструльку з тістом накрити кришкою і прибрати в холодильник на 8-12 годин.
  4. Постоявши, тісто трохи загусне. Тісто я робила з вечора, а вранці вже випікала коржі.
  5. Тісто розділити на 8 однакових шматків, залишити 2-3 шматки, решта прибрати в холодильник, щоб вони не встигли пом’якнути, поки будуть випікатися перші коржі.
  6. Розгортати будемо на папері для випічки, в іншому випадку, Вам дуже складно буде переносити коржі на деко, тому що тісто дуже м’яке.
  7. Нам знадобитися 3 папери для випічки, на двох, по черзі, будемо розгортати і пекти, і на третьому остуджувати коржі.
  8. Папір обов’язково підсипати борошном, і при розкачуванні, при потребі, підсипати борошно. Тісто м’яке і трохи липке, тому, руки і качалку теж припудрюємо борошном.
  9. Розкачати шматочок тіста на папері, вирізати коло d = 25 см. Підходящою кришкою (або тарілкою), відокремити від кола обрізки, перенести тісто разом з папером на деко.
  10. Випікати корж разом з обрізками в нагрітій духовці 5 хвилин.
  11. Так робимо з усіма шматочками тіста. Поки випікається один корж, тут же розгортаємо інший на другому папері.
  12. Коржі всі остудити, обрізки пробити в блендері до стану крихти, але тільки не подрібніть в пил. Нам потрібна буде крихта для посипання торта.
  13. Крем: У чаші міксера збити охолоджені вершки, поступово всипати 2 пакетики згущувача, продовжуючи збивати (можна обійтися і без згущувача, але я перестраховуюся)
  14. Додаємо поступово цукрову пудру, ванільний екстракт (або коньяк) і збиваємо до згущення вершків.
  15. Окремо збити вінчиком сметану (без фанатизму, дивіться, щоб сметана не стала рідкою).
  16. Додати сметану до збитих вершків і акуратно, лопаткою, перемішати все.
  17. Я використовувала закріплювач для вершків, в принципі, можна і без нього обійтися, але я про всяк випадок перестраховуюся, тому що іноді у мене вершки погано збиваються. 
  18. Все, крем готовий. Збираємо торт.
  19. Змащуємо коржі і краї торта кремом, обсипаємо крихтою і ставимо просочуватися в холодильник на 8-12 годин.

Смачного!

Джерело

Загрузка...

Навігація записів

Ніжні кексики на сметані! Це насправді смачно і швидко!
Зеленський зробив несподіване, шокуючий крок!

Related Articles

Найкращі мобільні телефони Xiaomi: ТОП-5

olia
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як правильно смажити деруни, щоб вони вбирали менше олії: хитрість, про яку мало хто знає

admin
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як змінилися вподобання клієнтів у фуд-бізнесі за останні роки?

olia
24.03.202524.03.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes