Цільні листя перекладаються з м’ясною начинкою – виходить дуже соковито і ніжно, на відміну від випічки з тертою капустою. Заправляти таку страву сметаною або йогуртом. Для більш гострого смаку додайте в заправку дрібно порубаний зубчик часнику. Овочевий бульйон, зазначений у рецепті, можете замінити кип’яченою водою або м’ясним відваром. Дуже смачна страва!
Як зробити голубці швидко
Інгредієнти
- Капуста білоголова 1 шт.
- Свинячий фарш 600 г
- Помідор 300 г
- Овочевий бульйон 200 мл
- Рис 50 г
- Цибуля 1 шт.
- Селера 1 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Зелень за смаком
- Кмин за смаком
- Чорний перець (мелений) – по смаку
- Сіль за смаком
Приготування
- Помідори обдайте окропом, зніміть з них шкірку, дрібно наріжте. Наріжте кубиками цибулю, зелень селери. Часник пропустіть через прес.
- Змішайте фарш з промитим рисом, додайте спеції, овочі, влийте 100 мл бульйону і посоліть. Добре перемішайте і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.
- В цей час качан капусти розберіть на листя, відваріть їх у підсоленій воді до м’якості, зріжте тверді прожилки.
- Роз’ємну форму застеліть спочатку фольгою, потім пекарським папером, сформуйте бортики.
- Застеліть форму, включаючи ботики, половиною листя, викладіть на них половину фаршу. Повторіть шари, останній повинен бути капустяний.
- Кожен шар фаршу поливайте бульйоном.
- Накрийте пиріг фольгою і відправте в духовку, розігріту до температури 190 градусів, на 50 хвилин.
- Дістаньте пиріг, посипте тертим сиром і печіть ще 10 хвилин. Після прикрасьте зеленню і подавайте гарячим.
Загрузка...