Набридли напівфабрикати з магазину, які якщо навіть і з м’яса, але дуже часто розчаровують смаком і якістю. До того ж коштують вони не так вже й дешево. Сьогодні ми приготуємо кілограм смачного м’яса буквально за копійки. Бо таке ж у магазині коштує в п’ять разів дорожче, інформує Ukr.Media.
Приготуйте таке м’ясо і будете задоволені результатом. Це ідеальний варіант для перекусу, з нього виходять ситні бутерброди та гарна нарізка до столу.
Інгредієнти:
- Курячі грудки (можна взяти індичку) — 1 кг;
- Оливкова олія — 50 мл ;
- Вода — 1-2 склянки;
- Сіль — столова ложка з невеликою гіркою;
- Часник — 5-7 зубчиків;
- Мелений запашний перець або суміші перців, паприка, спеції — за смаком.
Приготування:
Беремо миску, знадобиться глибока, щоб вкласти в неї всі філейки. Наливаємо спочатку склянку води, додаємо сіль і розмішуємо.
М’ясо промиваємо під краном і перекладаємо в миску з солоною водою. Доливаємо потрібну кількість води, щоб вона покрила м’ясо. Залишаємо просолитися на півтори-дві години.
Діставши куряче (індиче) філе, укладаємо його на поверхню, щоб стекла вода або витираємо паперовим полотенцем.
Розрізаємо часточки часнику на половинки і нашпиговуємо ним куряче філе. В окремій мисці змішуємо, оливкову олію з запашним перцем і прянощами.
Беремо форму для запікання і застеляємо дно і стінки харчовою фольгою. Тепер гарненько обмазавши олійно-пряною сумішшю кожен шматок м’яса викладаємо його у форму. Залишками олії поливаємо зверху.
Попередньо розігрівши духовку на 220 С, відправляємо запікатися м’ясо на 20 хвилин, після чого духовку вимикаємо. Ні в якому разі не відкриваємо дверцята!
Залишаємо м’ясо «дійти» до повної готовності. Нехай залишається в духовці ще півтори, а краще дві години (як варіант — це зробити його ввечері і залишити на ранок).
Дістаємо перекладаємо в зручну ємність, зберігаємо в холодильнику.
Дуже смачно, а ще й корисно. Куряча грудка — це дієтичний продукт. У ній багато цінних для здоров’я елементів, до того ж від неї ви не наберете зайві кілограми в проблемні місця.
Приємного вам частування.