Рецепт тонкого тіста для пиріжків без соди і дріжджів!

0

Сьогодні редакція «Так Просто!» розповість як приготувати пиріжки з капустою під назвою верзере. Молдавські закусочні пиріжки у формі трубочок дуже нагадують листкове тісто. Важко повірити, але секрет цих смачних верзере не в особливих інгредієнтах, а в раскатке тесту. Примітно те, що для приготування тіста не потрібні ні дріжджі, ні сода.


ЯК ПРИГОТУВАТИ ПИРОЖКИ З капустою
В якості начинки використовують як квашену, так і тушковану капусту. Рецепт цього тесту підійде і для солодкої начинки, і для солоної. Пиріжки виходять дуже ніжними, а оболонка з тіста ледь відчувається на мові. Верзере також готують з м’ясом, картоплею, яблуками та сиром.

© Depositphotos
ІНГРЕДІЄНТИ
500 г борошна
150 мл води
150 мл рослинного масла
1 морква
2 щіпки солі
1 яйце
500 г квашеної капусти
1 ріпчаста цибуля
Приготування
Спочатку приготуй тісто. Для цього висип просіяне борошно в глибоку ємність і зроби лунку посередині.

Даси лунку теплу воду і рослинну олію, додай сіль. Замісити тісто круговими рухами ложкою, а потім вручну. Коли тісто перестане липнути до рук, переклади його в целофановий пакет, харчову плівку або просто накрий рушником, щоб воно не зовсім свіжого і залиш на 20 хвилин.

Почисти цибулю і моркву. Морква натри на крупній тертці, а цибулю поріж півкільцями.


Обсмаж на рослинній олії цибулю до золотистого кольору, потім додай моркву і квашену капусту. Смаж овочі на середньому вогні до тих пір, поки вони не стануть м’якими, приблизно 4-7 хвилин.

Присипаючи робочу поверхню борошном і роздягли тісто на 16 частин.
Як можна тонше розкачай кожен шматочок тіста і поклади на край тесту по 1 ст. л. начинки.

Загорни пиріжки так, як ніби робиш дуже маленьку шаурму. Спочатку загорни краю з боків, потім, починаючи з краю з начинкою, загорни пиріжок. Таким чином загорни все пиріжки.

Переклади пиріжки на деко, застелене пергаментним папером. Збий жовток і змасти їм верхівки пиріжків. Верзере перед випіканням можна посипати кунжутним насінням. Випікати пиріжки в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин до золотистого кольору.


Дуже рекомендую спробувати приготувати ці пиріжки з яблучною начинкою, виходить просто чудова закуска до чаю. Якщо не хочеться робити таких крихіток, досить розкачати тісто у великій тонкий пласт і зробити з нього рулет. Час готування збільшиться хвилин на 10, але смак буде все так же чудовим. Смачного.

Джерело

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я