Рецепт тонкого тіста для пиріжків без соди і дріжджів!

0

Сьогодні редакція «Так Просто!» розповість як приготувати пиріжки з капустою під назвою верзере. Молдавські закусочні пиріжки у формі трубочок дуже нагадують листкове тісто. Важко повірити, але секрет цих смачних верзере не в особливих інгредієнтах, а в раскатке тесту. Примітно те, що для приготування тіста не потрібні ні дріжджі, ні сода.


ЯК ПРИГОТУВАТИ ПИРОЖКИ З капустою
В якості начинки використовують як квашену, так і тушковану капусту. Рецепт цього тесту підійде і для солодкої начинки, і для солоної. Пиріжки виходять дуже ніжними, а оболонка з тіста ледь відчувається на мові. Верзере також готують з м’ясом, картоплею, яблуками та сиром.

© Depositphotos
ІНГРЕДІЄНТИ
500 г борошна
150 мл води
150 мл рослинного масла
1 морква
2 щіпки солі
1 яйце
500 г квашеної капусти
1 ріпчаста цибуля
Приготування
Спочатку приготуй тісто. Для цього висип просіяне борошно в глибоку ємність і зроби лунку посередині.

Даси лунку теплу воду і рослинну олію, додай сіль. Замісити тісто круговими рухами ложкою, а потім вручну. Коли тісто перестане липнути до рук, переклади його в целофановий пакет, харчову плівку або просто накрий рушником, щоб воно не зовсім свіжого і залиш на 20 хвилин.

Почисти цибулю і моркву. Морква натри на крупній тертці, а цибулю поріж півкільцями.


Обсмаж на рослинній олії цибулю до золотистого кольору, потім додай моркву і квашену капусту. Смаж овочі на середньому вогні до тих пір, поки вони не стануть м’якими, приблизно 4-7 хвилин.

Присипаючи робочу поверхню борошном і роздягли тісто на 16 частин.
Як можна тонше розкачай кожен шматочок тіста і поклади на край тесту по 1 ст. л. начинки.

Загорни пиріжки так, як ніби робиш дуже маленьку шаурму. Спочатку загорни краю з боків, потім, починаючи з краю з начинкою, загорни пиріжок. Таким чином загорни все пиріжки.

Переклади пиріжки на деко, застелене пергаментним папером. Збий жовток і змасти їм верхівки пиріжків. Верзере перед випіканням можна посипати кунжутним насінням. Випікати пиріжки в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин до золотистого кольору.


Дуже рекомендую спробувати приготувати ці пиріжки з яблучною начинкою, виходить просто чудова закуска до чаю. Якщо не хочеться робити таких крихіток, досить розкачати тісто у великій тонкий пласт і зробити з нього рулет. Час готування збільшиться хвилин на 10, але смак буде все так же чудовим. Смачного.

Джерело

Загрузка...
попередня статтяНа українців чекає відчутне потепління! Синоптик уточнила прогноз погоди!
наступна стаття“Треба навчитися жити в нових умовах щонайменше два роки”! Шмигаль про ситуацію із карантином!