Рулет зі скумбрії з овочами — універсальне частування на урочистий стіл. Може виступати і як основна страва, і в ролі яскравої холодної закуски.
Рибу для рулету вибирайте побільше: готова страва вийде привабливішою, її зручніше буде нарізати.
Скумбрію солити не потрібно, бо для маринування ми використовуємо соєвий соус, а він сам по собі вже солоний. Замість соєвого соусу з лимонним соком рибу можна замаринувати в гірчиці — просто змастіть нею філе. Смак скумбрії стане пікантніший, з приємною гостротою.
Інгредієнти
- Скумбрія — 800 г
- Морква — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Лимонний сік — 2 ст. л.
- Болгарський перець — 1 шт.
- Петрушка -0,5 пуч.
- Соєвий соус -2 ст. л.
- Соняшникова олія — 2-3 ст. л.
- Чорний перець (мелений) — за смаком
- Сіль — за смаком
Приготування
- Розморозьте рибу, по спинному плавнику зробіть поздовжній розріз, черево залиште цілим. Видаліть нутрощі, плівки, видаліть голову, хребет і кістки. Отримане філе полийте лимонним соком і соєвим соусом, залиште на 20 хвилин маринуватися.
- Моркву натріть, цибулю наріжте тонкими півкільцями, болгарський перець — смужками. Відправте овочі на сковороду, розігріту з рослинною олією, посоліть, поперчіть за смаком, обсмажте до напівготовності.
- Запашні овочі викладіть на рибне філе, посипте подрібненою петрушкою, ущільніть ложкою начинку, згорніть філе в рулет.
- Перенесіть рулет на складений у 2 шари та змащений олією лист фольги. З’єднайте краї фольги, сформуйте згорток у вигляді цукерки.
- Відправте рулет в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Навряд чи хто-небудь за столом відмовиться від цього ароматного частування.
Приємного апетиту!
Загрузка...