Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • РІЗНЕ
  • Швидко, смачно, вишукано! Сім простих страв, котрі гідно прикрасять новорічний стіл!

Швидко, смачно, вишукано! Сім простих страв, котрі гідно прикрасять новорічний стіл!

admin
15.12.201915.12.2019 No Comments

Новорічні свята традиційно час, коли втомлені за рік українці звикли проводити за сімейними застіллями та дружніми гуляннями. З року в рік господині замислюються чим пригостити рідних, друзів, партнерів. Патріоти Українипропонують сім оригінальних ідей на Новий рік від визнаних майстрів кулінарії.

Почнемо неодмінною класикою – різновидом олів’є, продовжимо оригінальними ідеями закусок, випічки, десертів.

Класичний олів’є

Інгредієнти:

7 картоплин

5 морквин

6 маринованих огірків

1 банка зеленого горошку

6 курячих яєць

300 г вареної ковбаси

100 г сметани

200 г майонезу

Приготування:

Відваріть картоплю, моркву і яйця, все наріжте дрібними кубиками. Всі інгредієнти перемішайте і заправте майонезом і сметаною. Додайте сіль і перець за смаком.

Пиріг зі шпинатом і фетою

Інгредієнти:

340 г свіжого або замороженого шпинату

170 г вершкового сиру

1 цибулина

70 г сиру фета

2 ст. л. оливкового масла

гранульований часник

1 ч. л. італійських трав

1 яйце

1 ст. л. води

2 рулони готового листкового тіста

Приготування:

Промийте і поріжте шпинат, якщо використовуэте заморожений — необхідно розморозити і злити зайву рідину. Наріжте цибулю півкільцями. У сковороді розігрійте 2 столові ложки оливкової олії, злегка обсмажте цибулю. Додайте шпинат, щіпку часнику, суміш італійських трав. Обсмажуйте шпинат з цибулею пару хвилин. Якщо буде зайва рідина, злийте. Викладіть шпинат в глибоку миску, додайте вершковий сир і перемішайте до об’єднання інгредієнтів.

На папері для випічки розкачайте листкове тісто в квадрат розміром 33 Х 33 см. Виріжте трикутники: у вас вийде один великий трикутник і два маленьких. Перенесіть менші трикутники на іншу частину паперу, з’єднайте їх в один великий. Це буде основа пирога. Викладіть начинку поверх основи пирога, рівномірно розрівняйте і додайте фету.

Закрийте пиріг великим трикутником. Зробіть надрізи ножем, так щоб відстань між ними було 3 см, скрутіть їх в напрямку від себе. Збийте яйце з невеликою кількістю води і пензликом змастіть весь пиріг.

Курячі шашлички в соєво-медовому соусі

Інгредієнти:

12 філе з курячих стегон

125 мл меду

125 мл соєвого соусу

60 мл устричного соусу

2 зубчики часнику

1 ст. л. дрібно тертого імбиру

½ ч. л. китайської приправи п’ять спецій

2 ч. л. кунжутної олії

1 ст. л. підсмаженого кунжуту

Приготування:

Змішайте курку, мед, соєвий соус, устричний соус, часник, імбир, китайські п’ять спецій і масло у великій мисці. Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник на 1 годину. Процідіть курку з маринаду. Нанизуйте її рівномірно на вимочені у воді бамбукові шпажки.

Нагрійте антипригарну сковороду на середньому вогні. Готуйте шашлички, періодично перевертаючи, протягом 8 хвилин або до готовності. Покладіть шампури на блюдо. Посипте кунжутом.

Тости з анчоусами і маслом з пастернаку

(ностальгія за бутербродами із шпротами)

Інгредієнти:

500 г пастернаку, очищеного і нарізаного

60 г вершкового масла

1/3 склянки суміші молока і вершків

½ склянки базиліка

¼ склянки петрушки

1 зубчик часнику

¼ склянки оливкової олії

24 скибочки багета, нарізані по діагоналі

24 філе анчоуса

Приготування:

У великій каструлі з підсоленою водою варіть пастернак до готовності, 8 -10 хвилин. Злийте воду і перемістіть його в кухонний комбайн. Додайте вершкове масло, суміш молока і вершків, і пюріруйте до однорідної маси. Помістіть пюре в каструлю і готуйте на помірно слабкому вогні, часто помішуючи, до густоти, приблизно 15 хвилин. Приправте сіллю і перцем. Перекладіть в середню миску і накрийте харчовою плівкою прямо поверх масла. Дайте охолонути повністю, потім охолодіть протягом 30 хвилин.

У комбайні змішайте базилік, петрушку і часник і подрібніть. Додайте оливкову олію до однорідної маси. Приправте сіллю і перцем.

Розігрійте духовку до 400 °C. Покладіть скибочки багета на деко і змастіть обидві сторони оливковою олією. Запікайте протягом 8−10 хвилин, поки вони не стануть золотистими, охолодіть.

Намажте тости маслом з пастернаку і викладіть на блюдо. Покладіть зверху анчоуси, збризніть базиліковим маслом і подавайте.

Білі трюфелі з горгонзолою

Інгредієнти:

180 г білого шоколаду

50 мл вершків 33%

100 г сиру горгондзола

1 ч. л. лимонного соку

подрібнена сушена полуниця, горіхи, вафлі для посипання

Приготування:

Вершки довести до кипіння і вилити на подрібнений шоколад, розмішати до однорідності. Додати розкрошену горгондзолу і лимонний сік, все перемішати і поставити в холодильник на 2 години. Скачати трюфелі, розміром приблизно з волоський горіх, обваляти в посипці. До подачі на стіл зберігати в закритому контейнері в холодильнику.

Оладки з кольорової капусти з червоною ікрою

Інгредієнти:

3 яєчні білки

¼ ч. л. свіжомеленогу перцю

6 ст. л. цільномолочного йогурту

½ ч. л. розпушувачу

лососева ікра

¼ ч. л. меленого кмину

¼ ч. л. меленого коріандру

½ великої головки цвітної капусти, дрібно нарізаною на суцвіття

1,5 ч. л. оливкової олії

Приготування:

Розігрійте духовку до 350 °C. Закип’ятіть підсолену воду, зваріть в ній цвітну капусту (2 хвилини). Злийте всю воду, викладіть капусту на деко, вистелений паперовим рушником, остудіть і просушіть рушниками.

У маленькій мисці змішайте ½ чайної ложки солі з розпушувачем, кмином, коріандром, перцем. У великій мисці збийте міксером яєчні білки з дрібкою солі на високій швидкості до утворення твердих піків. Додайте цвітну капусту і суміш спецій.

Нагрійте велику антипригарним сковороду, злегка змастіть її маслом. Викладайте по столовій ложці рідкого тіста в сковороду і готуйте на помірно сильному вогні, поки вони не підрум’яняться, по 2 хвилини з кожного боку. Перекладіть оладки на великий лист. Повторіть з рештою рідким тестом.

У маленькій мисці змішайте йогурт з 1,5 чайної ложки оливкової олії і приправити сіллю. Розігрійте оладки в духовці близько 2 хвилин. Прикрасьте кожну ½ чайної ложки йогуртового соусу й ікрою. Перекладіть на блюдо і подавайте.

Міні-чизкейки в баночках

Інгредієнти:

85 г білого шоколаду

60 мл вершків 20%

250 г вершкового сиру

100 г цукру

125 мл сметани

2 яйця

ваніль

Для основи:

2 ст. л. розтопленого вершкового масла

150 г печива

журавловий джем

Приготування:

Для пісочної основи подрібнити печиво в крихту, додати масло, перемішати. Викласти основу на дно баночок, утрамбувати ложкою. Зверху викласти по пару столових ложок джему.

Білий шоколад розтопити. У великій мисці змішати вершковий сир, розтоплений шоколад, сметану, вершки, цукор, яйця, ваніль. Перемішати віночком до однорідності і викласти шар отриманої маси поверх джему.

Баночки ставимо в деко, наливаємо туди воду, щоб дно баночок знаходилося у воді. Випікаємо в розігрітій до 180° духовці близько 25 хвилин.

Джерело

Загрузка...

Навігація записів

Долар стрімко мчить вниз, розкрито причини! Що буде з курсом напередодні свят!
Мороз до -23 і сильні снігопади! Синоптики лякaють українців різким похолоданням!

Related Articles

Нiякі не “бyси”! Це на росії. Як пpавильно скaзати укpаїнською. Є два чyдові cлова. Відповідь…

khristina
29.05.202529.05.2025 No Comments

Найкращі мобільні телефони Xiaomi: ТОП-5

olia
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як правильно смажити деруни, щоб вони вбирали менше олії: хитрість, про яку мало хто знає

admin
01.04.202501.04.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes