Швидко, смачно, вишукано! Сім простих страв, котрі гідно прикрасять новорічний стіл!

0

Новорічні свята традиційно час, коли втомлені за рік українці звикли проводити за сімейними застіллями та дружніми гуляннями. З року в рік господині замислюються чим пригостити рідних, друзів, партнерів. Патріоти Українипропонують сім оригінальних ідей на Новий рік від визнаних майстрів кулінарії.

Почнемо неодмінною класикою – різновидом олів’є, продовжимо оригінальними ідеями закусок, випічки, десертів.

Класичний олів’є

Інгредієнти:

7 картоплин

5 морквин

6 маринованих огірків

1 банка зеленого горошку

6 курячих яєць

300 г вареної ковбаси

100 г сметани

200 г майонезу

Приготування:

Відваріть картоплю, моркву і яйця, все наріжте дрібними кубиками. Всі інгредієнти перемішайте і заправте майонезом і сметаною. Додайте сіль і перець за смаком.

Пиріг зі шпинатом і фетою

Інгредієнти:

340 г свіжого або замороженого шпинату

170 г вершкового сиру

1 цибулина

70 г сиру фета

2 ст. л. оливкового масла

гранульований часник

1 ч. л. італійських трав

1 яйце

1 ст. л. води

2 рулони готового листкового тіста

Приготування:

Промийте і поріжте шпинат, якщо використовуэте заморожений — необхідно розморозити і злити зайву рідину. Наріжте цибулю півкільцями. У сковороді розігрійте 2 столові ложки оливкової олії, злегка обсмажте цибулю. Додайте шпинат, щіпку часнику, суміш італійських трав. Обсмажуйте шпинат з цибулею пару хвилин. Якщо буде зайва рідина, злийте. Викладіть шпинат в глибоку миску, додайте вершковий сир і перемішайте до об’єднання інгредієнтів.

На папері для випічки розкачайте листкове тісто в квадрат розміром 33 Х 33 см. Виріжте трикутники: у вас вийде один великий трикутник і два маленьких. Перенесіть менші трикутники на іншу частину паперу, з’єднайте їх в один великий. Це буде основа пирога. Викладіть начинку поверх основи пирога, рівномірно розрівняйте і додайте фету.

Закрийте пиріг великим трикутником. Зробіть надрізи ножем, так щоб відстань між ними було 3 см, скрутіть їх в напрямку від себе. Збийте яйце з невеликою кількістю води і пензликом змастіть весь пиріг.

Курячі шашлички в соєво-медовому соусі

Інгредієнти:

12 філе з курячих стегон

125 мл меду

125 мл соєвого соусу

60 мл устричного соусу

2 зубчики часнику

1 ст. л. дрібно тертого імбиру

½ ч. л. китайської приправи п’ять спецій

2 ч. л. кунжутної олії

1 ст. л. підсмаженого кунжуту

Приготування:

Змішайте курку, мед, соєвий соус, устричний соус, часник, імбир, китайські п’ять спецій і масло у великій мисці. Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник на 1 годину. Процідіть курку з маринаду. Нанизуйте її рівномірно на вимочені у воді бамбукові шпажки.

Нагрійте антипригарну сковороду на середньому вогні. Готуйте шашлички, періодично перевертаючи, протягом 8 хвилин або до готовності. Покладіть шампури на блюдо. Посипте кунжутом.

Тости з анчоусами і маслом з пастернаку

(ностальгія за бутербродами із шпротами)

Інгредієнти:

500 г пастернаку, очищеного і нарізаного

60 г вершкового масла

1/3 склянки суміші молока і вершків

½ склянки базиліка

¼ склянки петрушки

1 зубчик часнику

¼ склянки оливкової олії

24 скибочки багета, нарізані по діагоналі

24 філе анчоуса

Приготування:

У великій каструлі з підсоленою водою варіть пастернак до готовності, 8 -10 хвилин. Злийте воду і перемістіть його в кухонний комбайн. Додайте вершкове масло, суміш молока і вершків, і пюріруйте до однорідної маси. Помістіть пюре в каструлю і готуйте на помірно слабкому вогні, часто помішуючи, до густоти, приблизно 15 хвилин. Приправте сіллю і перцем. Перекладіть в середню миску і накрийте харчовою плівкою прямо поверх масла. Дайте охолонути повністю, потім охолодіть протягом 30 хвилин.

У комбайні змішайте базилік, петрушку і часник і подрібніть. Додайте оливкову олію до однорідної маси. Приправте сіллю і перцем.

Розігрійте духовку до 400 °C. Покладіть скибочки багета на деко і змастіть обидві сторони оливковою олією. Запікайте протягом 8−10 хвилин, поки вони не стануть золотистими, охолодіть.

Намажте тости маслом з пастернаку і викладіть на блюдо. Покладіть зверху анчоуси, збризніть базиліковим маслом і подавайте.

Білі трюфелі з горгонзолою

Інгредієнти:

180 г білого шоколаду

50 мл вершків 33%

100 г сиру горгондзола

1 ч. л. лимонного соку

подрібнена сушена полуниця, горіхи, вафлі для посипання

Приготування:

Вершки довести до кипіння і вилити на подрібнений шоколад, розмішати до однорідності. Додати розкрошену горгондзолу і лимонний сік, все перемішати і поставити в холодильник на 2 години. Скачати трюфелі, розміром приблизно з волоський горіх, обваляти в посипці. До подачі на стіл зберігати в закритому контейнері в холодильнику.

Оладки з кольорової капусти з червоною ікрою

Інгредієнти:

3 яєчні білки

¼ ч. л. свіжомеленогу перцю

6 ст. л. цільномолочного йогурту

½ ч. л. розпушувачу

лососева ікра

¼ ч. л. меленого кмину

¼ ч. л. меленого коріандру

½ великої головки цвітної капусти, дрібно нарізаною на суцвіття

1,5 ч. л. оливкової олії

Приготування:

Розігрійте духовку до 350 °C. Закип’ятіть підсолену воду, зваріть в ній цвітну капусту (2 хвилини). Злийте всю воду, викладіть капусту на деко, вистелений паперовим рушником, остудіть і просушіть рушниками.

У маленькій мисці змішайте ½ чайної ложки солі з розпушувачем, кмином, коріандром, перцем. У великій мисці збийте міксером яєчні білки з дрібкою солі на високій швидкості до утворення твердих піків. Додайте цвітну капусту і суміш спецій.

Нагрійте велику антипригарним сковороду, злегка змастіть її маслом. Викладайте по столовій ложці рідкого тіста в сковороду і готуйте на помірно сильному вогні, поки вони не підрум’яняться, по 2 хвилини з кожного боку. Перекладіть оладки на великий лист. Повторіть з рештою рідким тестом.

У маленькій мисці змішайте йогурт з 1,5 чайної ложки оливкової олії і приправити сіллю. Розігрійте оладки в духовці близько 2 хвилин. Прикрасьте кожну ½ чайної ложки йогуртового соусу й ікрою. Перекладіть на блюдо і подавайте.

Міні-чизкейки в баночках

Інгредієнти:

85 г білого шоколаду

60 мл вершків 20%

250 г вершкового сиру

100 г цукру

125 мл сметани

2 яйця

ваніль

Для основи:

2 ст. л. розтопленого вершкового масла

150 г печива

журавловий джем

Приготування:

Для пісочної основи подрібнити печиво в крихту, додати масло, перемішати. Викласти основу на дно баночок, утрамбувати ложкою. Зверху викласти по пару столових ложок джему.

Білий шоколад розтопити. У великій мисці змішати вершковий сир, розтоплений шоколад, сметану, вершки, цукор, яйця, ваніль. Перемішати віночком до однорідності і викласти шар отриманої маси поверх джему.

Баночки ставимо в деко, наливаємо туди воду, щоб дно баночок знаходилося у воді. Випікаємо в розігрітій до 180° духовці близько 25 хвилин.

Джерело

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я