Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста – 800 г;
- цибуля – 250 г;
- перець болгарський – 900 г;
- морква – 350 г;
- помідори – 1 кг;
- олія соняшникова – 250 мл;
- сіль – 50 г;
- цукор – 100 г;
- оцет 9% – 100 мл.
Процес приготування
Капусту тонко шаткуємо. Моркву натираємо на грубій терці.
Солодкий перець ріжемо соломкою, а цибулю – тонкими півкільцями. Помідори ріжемо часточками.
Порада: для такого салату краще вибирати помідори щільних сортів, щоб вони не потекли.
Додаємо сіль, цукор і вливаємо олію, перемішуємо.
Вливаємо оцет і перемішуємо.
Банки для салату повинні бути стерилізованими.
Розкладаємо салат в банки – виходить 8 півлітрових банок.
Ставимо банки в каструлю, на дно якої покладіть рушник, наливаємо воду вище половини банки.
Стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин. Якщо у вас літрові банки, тоді час стерилізації – 40 хвилин.
Порада: в салат ви можете додати ще й зелень на свій смак – кріп, петрушка. Якщо вам подобаються зелені помідори, можна ними замінити і червоні, виходить салат з більш пікантним смаком.