Цей кекс із лимонною меренгою має збалансований смак завдяки кислинці, яку надають лимони. Кекс ніжний, м’який і неймовірно смачний — те, що потрібно для чаювання, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти
Для тіста
- борошно — 250 г;
- курячі яйця — 3 шт.;
- цукор — 200 г;
- сметана — 200 г;
- рослинна олія — 125 мл;
- розпушувач для тіста — 1 ч. л.;
- лимон — 1 шт.,
- куркума — ½ ч. л.;
- сіль — 1/3 ч. л.
Для меренги
- курячі білки — 2 шт.;
- цукрова пудра — 100 г;
- лимонний сік — 2-3 ст. л.
Приготування
- З’єднати сипучі продукти: просіяне борошно, куркуму, розпушувач для тіста і дрібку солі, все перемішати віночком.
- З лимона зняти цедру, вичавити сік і процідити.
- Окремо у миску влити курячі яйця, додати цукор і ванільний цукор. Збити міксером до повітряного маси. Додати сметану, рослинну олію і цедру з лимонним соком. Все перемішати легкими рухами міксера. Порціями, у кілька прийомів, всипати борошняну суміш і перемішати міксером до отримання однорідної маси.
- Підготовану масу перекласти у форму, застелену пергаментом.
- Поставити у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 50-55 хвилин.
- Поки випікається кекс, приготуємо меренгу, збиваючи курячі білки, цукрову пудру і сік лимона до отримання стійкої глянцевої маси.
- Готовність кексу перевірити зубочисткою. Дати йому трохи охолонути, та змастити з усіх боків меренгою. Мерензі потрібно дати підсохнути за кімнатної температури або поставити випічку у духовку на 15-20 хвилин за температури 130-150 градусів.
Після цього кекс можна нарізати на порції та подавати до чаю. Усім приємного чаювання!
Загрузка...