Скумбрія жирна риба, і невмілим приготуванням досить легко зіпсувати її ніжне м’ясо, додавши йому згірклого присмаку. Вдалих рецептів не так багато, але недавно вдалося знайти новий.
Знадобиться для цього райського смаку наступне:
– рибка скумбрія, скільки потрібно, стільки і беріть;
– лляна олія. Продається зараз у всіх великих магазинах, обійдеться не так вже й дорого. Унікальний смак з гірчинкою, але якщо хто не любить, можна брати іншу кунжутну, оливкову, яка подобається;
– спеції підійдуть або у вигляді сумішей з додаванням часнику, або власна комбінація, в якій обов’язково повинні бути перець і сушений часник, решта як любите;
– сіль;
Для обсмажування:
– пшеничне борошно;
– будь-яку рослинну олію;
Обробляти тушку елементарно:
– вiдрiзати й викинути голову;
– видeрти всі тeльбухи;
– зрізaти з хребта філе з обох сторін, вийняти великі кіcтки;
Як смажити:
У склянці олії розмішується близько двох ложок приправи. Кожен шматочок риби посипається сіллю, потім ложкою маринад накладають на рибу, шари складаються в каструльку. Маринується риба близько години в прохолодному місці, підійде підвіконня.
Маринована рибка обвалюється в борошні і обсмажується буквально по п’ять хвилин з кожного боку. Олії на сковорідку лити не потрібно, достатньо тієї, якою пропиталася риба.