Багато з нас підігрівають одні й ті ж страви по кілька разів і не замислюються про наслідки. Однак, не всі продукти безпечні для вживання в їжу після повторного нагрівання.
Є деякі продукти, які через свою особливої молекулярної структури після повторного нагрівання перетворюються в справжній отрута, пише Медицина 2.0.
Буряк
Вміст нітратів в буряках корисно для нашого організму, але ніколи не нагрівайте буряк два або більше разів, якщо ви хочете зберегти своє здоров’я.
Картопля
Крохмаль, що міститься в картоплі благотворно впливає на здоров’я, але коли його розігрівають по кілька разів – він втрачає свою поживну цінність і цілющі властивості, і перетворюється на отруту, який може нашкодити всьому організму.
яйця
Вплив високих температур на яйця може бути вельми смертельним. Вживання яєць після варіння – корисно, але дуже шкідливо, якщо ви розігрієте їх на наступний день.
курка
Куряче м’ясо смачне, але ви повинні з’їсти його відразу ж після приготування. Розігріваючи курку на наступний день – ви змінюєте структуру білка, що в свою чергу призводить до проблем з травленням. Курка містить більше білка, ніж червоне м’ясо, і його рекомендується вживати холодним. Навіть якщо ви повторно будете розігрівати її при дуже низькій температурі протягом більш тривалого періоду часу.
гриби
Розігріті гриби можуть негативно вплинути на ваш організм. Вміщені в грібахліпоіди, фосфатиди і ефірні масла при повторній тепловій обробці роблять з них справжню отруту для серця і кишечника. Їжте гриби в свіжому вигляді або відразу ж після приготування. Але, якщо ви хочете з’їсти їх в більш пізній час, ніколи не розігрівайте їх. Це може привести до серйозних проблем з серцем і травною системою.