Вираз “Райська насолода” придумали саме після того, як скуштували пляцок “Ейфорія! Цe щoсь неймoвірно смaчне!

0

Як на мене, то вираз “Райська насолода” придумали саме після того, як скуштували пляцок “Ейфорія. Дiвчатка, цe щoсь неймoвірно смaчне! 

Шоколадний бісквіт:

кава еспресо – 120 мл

какао-порошок – 40 г

жовтки – 4 шт.

білки – 6 шт.

цукор – 120г + 30г

олія соняшникова рафінована – 80 мл

пшеничне борошно в/г – 140 г

розпушувач до тіста – 1,5 ч. л.

Маковий корж:

мак сухий цілісний – 150 г

горіхи (грецький, фундук і/чи мигдаль) – 100 г

вершкове масло – 100 г

білки – 4 шт.

жовтки – 4 шт.

цукор – 100г + 50г

Крем:

жирні вершки (33%) – 170 мл

чорний шоколад – 200 г

вершкове масло – 170 г

варене згущене молоко – 370 г

Приготування пляцка «Ейфорія».

Чудовий шоколадно-маковий пляцок – «Ейфорія» до святкового великоднього столу. Запевняю, – гості оцінять і ви будете задоволені 

Для приготування пляцка я використовувала форму розміром 29х22 см.

Готуємо шоколадний бісквіт. Зварити еспресо, додати какао-порошок, ретельно перемішати і вистудити.

Жовтки розтерти з цукром (120 г) до посвітління.

До жовтків додати кавову суміш і олію, перемішати.

Окремо змішати просіяне борошно і розпушувач.

Борошно поступово додати в кавово-жовткову суміш, ретельнно перемішуючи.

Білки збити в густу піну, додати решту цукру (30 г) і продовжити збивати до стійких піків.

Потім білки в декілька прийомів ввести в тісто, акуратно перемішуючи.

Тісто вилити в форму, застелену папером для випічки, і помістити в заздалегідь розігріту до 170 °С духовку. Випікати бісквіт приблизно 30 хв., до «сухого сірника». Спечений бісквіт ще 5-10 хв. потримати у вимкненій духовці з трошки привідкритими дверцями. Потім викласти його на решітку і вистудити.

Тепер готуємо маковий корж. Вершкове масло збити з цукром (100 г). По одному ввести жовтки, продовжуючи збивати міксером.

До жовтково-масляної суміші додати сухий цілісний мак і заздалегідь трохи подрібнені та обсмажені горіхи (я використовувала грецький горіх і фундук). Перемішати.

Окремо збити білки в густу піну, додати цукор (50 г) і продовжити збивати міксером до стійких піків.

Білки ввести в декілька прийомів, акуратно перемішуючи, в жовтково-масляну масу з горіхами і маком.

Масу вилити у форму, застелену папером для випічки і випікати у заздалегідь розігрітій до 170 °С духовці приблизно 25 хв., до «сухого сірника».

Готуємо крем. Жирні вершки довести до кипіння, відставити з вогню, додати поламаний на шматки чорний шоколад. Перемішати до однорідної маси і повністю вистудити.

Розм’якле вершкове масло збити міксером і по ложці ввести варене згущене молоко, продовжуючи збивати.

Потім, так само по ложці, ввести охолоджені вершки з шоколадом. Крем готовий.

Шоколадний бісквіт поздовжньо розрізати на два коржі і перекласти пляцок в наступному порядку: …

…шоколадний корж – крем – маковий корж – крем – шоколадний корж. Зверху пляцок змастити невеликою кількістю крему, і, за бажанням, посипати подрібненими горішками. Пляцок помістити в холодильник на 5-6 год. або наніч. Пляцок «Ейфорія» готовий.

Джерело

Загрузка...