Звістка

Новини України та світу

  • УКРАЇНА
  • CВІТ
  • БЛОГИ
  • CУСПІЛЬСТВО
  • ПОРАДИ
  • РІЗНЕ
  • Home
  • РІЗНЕ
  • Вираз “Райська насолода” придумали саме після того, як скуштували пляцок “Ейфорія! Цe щoсь неймoвірно смaчне!

Вираз “Райська насолода” придумали саме після того, як скуштували пляцок “Ейфорія! Цe щoсь неймoвірно смaчне!

admin
29.11.201929.11.2019 No Comments

Як на мене, то вираз “Райська насолода” придумали саме після того, як скуштували пляцок “Ейфорія. Дiвчатка, цe щoсь неймoвірно смaчне! 

Шоколадний бісквіт:

кава еспресо – 120 мл

какао-порошок – 40 г

жовтки – 4 шт.

білки – 6 шт.

цукор – 120г + 30г

олія соняшникова рафінована – 80 мл

пшеничне борошно в/г – 140 г

розпушувач до тіста – 1,5 ч. л.

Маковий корж:

мак сухий цілісний – 150 г

горіхи (грецький, фундук і/чи мигдаль) – 100 г

вершкове масло – 100 г

білки – 4 шт.

жовтки – 4 шт.

цукор – 100г + 50г

Крем:

жирні вершки (33%) – 170 мл

чорний шоколад – 200 г

вершкове масло – 170 г

варене згущене молоко – 370 г

Приготування пляцка «Ейфорія».

Чудовий шоколадно-маковий пляцок – «Ейфорія» до святкового великоднього столу. Запевняю, – гості оцінять і ви будете задоволені 

Для приготування пляцка я використовувала форму розміром 29х22 см.

Готуємо шоколадний бісквіт. Зварити еспресо, додати какао-порошок, ретельно перемішати і вистудити.

Жовтки розтерти з цукром (120 г) до посвітління.

До жовтків додати кавову суміш і олію, перемішати.

Окремо змішати просіяне борошно і розпушувач.

Борошно поступово додати в кавово-жовткову суміш, ретельнно перемішуючи.

Білки збити в густу піну, додати решту цукру (30 г) і продовжити збивати до стійких піків.

Потім білки в декілька прийомів ввести в тісто, акуратно перемішуючи.

Тісто вилити в форму, застелену папером для випічки, і помістити в заздалегідь розігріту до 170 °С духовку. Випікати бісквіт приблизно 30 хв., до «сухого сірника». Спечений бісквіт ще 5-10 хв. потримати у вимкненій духовці з трошки привідкритими дверцями. Потім викласти його на решітку і вистудити.

Тепер готуємо маковий корж. Вершкове масло збити з цукром (100 г). По одному ввести жовтки, продовжуючи збивати міксером.

До жовтково-масляної суміші додати сухий цілісний мак і заздалегідь трохи подрібнені та обсмажені горіхи (я використовувала грецький горіх і фундук). Перемішати.

Окремо збити білки в густу піну, додати цукор (50 г) і продовжити збивати міксером до стійких піків.

Білки ввести в декілька прийомів, акуратно перемішуючи, в жовтково-масляну масу з горіхами і маком.

Масу вилити у форму, застелену папером для випічки і випікати у заздалегідь розігрітій до 170 °С духовці приблизно 25 хв., до «сухого сірника».

Готуємо крем. Жирні вершки довести до кипіння, відставити з вогню, додати поламаний на шматки чорний шоколад. Перемішати до однорідної маси і повністю вистудити.

Розм’якле вершкове масло збити міксером і по ложці ввести варене згущене молоко, продовжуючи збивати.

Потім, так само по ложці, ввести охолоджені вершки з шоколадом. Крем готовий.

Шоколадний бісквіт поздовжньо розрізати на два коржі і перекласти пляцок в наступному порядку: …

…шоколадний корж – крем – маковий корж – крем – шоколадний корж. Зверху пляцок змастити невеликою кількістю крему, і, за бажанням, посипати подрібненими горішками. Пляцок помістити в холодильник на 5-6 год. або наніч. Пляцок «Ейфорія» готовий.

Джерело

Загрузка...

Навігація записів

Наближаються снігопади! Українців попередили про негоду в перші дні зими!
Ривок до стандартів НАТО? Зеленський підписав закон про нові звання ЗСУ!

Related Articles

Найкращі мобільні телефони Xiaomi: ТОП-5

olia
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як правильно смажити деруни, щоб вони вбирали менше олії: хитрість, про яку мало хто знає

admin
01.04.202501.04.2025 No Comments

Як змінилися вподобання клієнтів у фуд-бізнесі за останні роки?

olia
24.03.202524.03.2025 No Comments

Залишити відповідь Скасувати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Copyright 2018. All rights reserved | Theme: OMag by LilyTurf Themes