Цей торт не тільки красивий на вигляд, а й має неймовірний смак! Тільки уявіть: кисло-солодкі соковиті вишеньки, накриті пишною білковою периною між пелюстками листкового тіста, а між ними – ніжний маково-заварний крем і крем зі згущеного молока зі смаком морозива.
Торт “Зимова вишня” Форма 25Х35см.
Тісто:
- 600 г борошна
- 4 жовтки
- 140 г сметани
- 300 г масла.
Білковий прошарок:
- 4 білки
- 180 г цукру
- 60 г сухого киселю
- 0,5 л або 0,5 кг вишень.
Маково-заварний крем:
- 250 г маку
- 20 г борошна
- 15 г крохмалю
- 300 мл молока
- 180 г цукру
- 150 г масла
- 5 г ванільного цукру.
Крем зі згущеного молока:
- 300 г масла
- 400 г вареного згущеного молока.
Коржі
- Натерти масло, розтерти його з борошном. Окремо змішати жовтки та сметану. Додати до сухої суміші. Тісто довго не замішувати, а просто зібрати в грудочку та залишити в холодильнику на 6-8 год.
- Збити білки з цукром до крутих піків, додати кисіль та збивати ще 2-3 хв. Розділити на 3 рівні частини.
- Розділити тісто на 6 рівних частин, 4 покласти назад в холодильник, працюємо з двома. Розкотити кожну до товщини 2-3 мм. Викласти корж в форму таким чином: шар тіста, білкова маса, вишні, шар тіста. Випікати при 190 ОC 25-30 хв. Так зробити ще два коржі.
Крем
- Маково-заварний крем. Перетерти мак та додати до нього ванільний цукор. Змішати борошно, кукурудзяний крохмаль і цукор з кількома ложками молока. Решту молока довести до кипіння та влити туди приготовану суміш. Варити до загустіння (приблизно 5 хв). Дати охолонути. Змішати масло, заварну масу та мак.
- Крем зі згущеного молока. Збити масло. Коли воно стане пухким, починати по 1 ст. л. додавати згущене молоко. Інгредієнти повинні бути однакової температури – кімнатної.
Як зібрати торт
Поділити крем зі згущеного молока на 3 рівні частини, а маково-заварний – на 2 та дотримуватися послідовності:
- корж,
- крем зі згущеного молока,
- маково-заварний крем,
- корж,
- крем зі згущеного молока,
- маково-заварний крем,
- корж,
- крем зі згущеного молока.
Прикрасити тортик за бажанням та залишити просочуватися спершу при кімнатній температурі, а потім в холодильнику.
Рецепт і фото Юлії Якіб’юк
Загрузка...