Торт-феєрія “Зимова вишня” з двома видаму крему!

0

Цей торт не тільки красивий на вигляд, а й має неймовірний смак! Тільки уявіть: кисло-солодкі соковиті вишеньки, накриті пишною білковою периною між пелюстками листкового тіста, а між ними – ніжний маково-заварний крем і крем зі згущеного молока зі смаком морозива.

Торт “Зимова вишня” Форма 25Х35см.

Тісто:

  • 600 г борошна
  • 4 жовтки
  • 140 г сметани
  • 300 г масла.

Білковий прошарок:

  • 4 білки
  • 180 г цукру
  • 60 г сухого киселю
  • 0,5 л або 0,5 кг вишень.

Маково-заварний крем:

  • 250 г маку
  • 20 г борошна
  • 15 г крохмалю
  • 300 мл молока
  • 180 г цукру
  • 150 г масла
  • 5 г ванільного цукру. 

Крем зі згущеного молока:

  • 300 г масла
  • 400 г вареного згущеного молока.

Коржі

  • Натерти масло, розтерти його з борошном. Окремо змішати жовтки та сметану. Додати до сухої суміші. Тісто довго не замішувати, а просто зібрати в грудочку та залишити в холодильнику на 6-8 год.
  • Збити білки з цукром до крутих піків, додати кисіль та збивати ще 2-3 хв. Розділити на 3 рівні частини.
  • Розділити тісто на 6 рівних частин, 4 покласти назад в холодильник, працюємо з двома. Розкотити кожну до товщини 2-3 мм. Викласти корж в форму таким чином: шар тіста, білкова маса, вишні, шар тіста. Випікати при 190 ОC 25-30 хв. Так зробити ще два коржі.

Крем

  1. Маково-заварний крем. Перетерти мак та додати до нього ванільний цукор. Змішати борошно, кукурудзяний крохмаль і цукор з кількома ложками молока. Решту молока довести до кипіння та влити туди приготовану суміш. Варити до загустіння (приблизно 5 хв). Дати охолонути. Змішати масло, заварну масу та мак.
  2. Крем зі згущеного молока. Збити масло. Коли воно стане пухким, починати по 1 ст. л. додавати згущене молоко. Інгредієнти повинні бути однакової температури – кімнатної.

Як зібрати торт

Поділити крем зі згущеного молока на 3 рівні частини, а маково-заварний – на 2 та дотримуватися послідовності:

  • корж,
  • крем зі згущеного молока,
  • маково-заварний крем,
  • корж,
  • крем зі згущеного молока,
  • маково-заварний крем,
  • корж,
  • крем зі згущеного молока.

Прикрасити тортик за бажанням та залишити просочуватися спершу при кімнатній температурі, а потім в холодильнику.

Рецепт і фото Юлії Якіб’юк

Джерело

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я