Ледачі пиріжки – пончики без тіста: швидко, незвично, і справді смачно
Інгредієнти:
- шматочки хліба (краще брати нарізний хліб для тостів);
- багато соняшникової олії без запаху – для обсмажування.
Для начинки
- картопляне пюре + м’ясний фарш + зелень;
- відварений рис + яйця + зелень;
- скибочки сиру.
Покроковий процес приготування
Кількість інгредієнтів не вказую: орієнтуйтеся на кількість тих, хто буде їсти.
Начинку для ледачих пиріжків потрібно приготувати заздалегідь. Ідеальний варіант, це використовувати те, що є в холодильнику.
Пропоную три варіанти начинки. Ви можете скористатися моєю порадою, а можете приготувати свою начинку.
Перша начинка: картопляне пюре, що залишилось з вечері, змішати з будь-яким м’ясним фаршем і дрібно нарізаною зеленню кропу або петрушки. Фарш попередньо обсмажити на сковороді з цибулею і морквою (в невеликій кількості олії).
Другий варіант начинки. Заздалегідь відварити в підсоленій воді рис, додати до нього дрібно порізані яйця, зварені в круту. Додати подрібнену зелень і ретельно перемішати.
Третя начинка найлегша – це скибочки твердого сиру.
Весь подальший процес приготування займає не більше десяти хвилин.
Хліб можна використовувати будь-який, але мені більше подобається вже нарізаний житній хліб. У шматочків хліба обрізаємо всі скоринки.
Беремо по одному шматочку, кладемо в миску з водою, трохи вимочуємо і віджимаємо зайву рідину.
Викладаємо на хліб приблизно столову ложку начинки і руками формуємо пиріжок (просто ретельно обжимаємо хліб з усіх боків).
У глибоку сковороду наливаємо багато олії (як для фритюру), розігріваємо і викладаємо пиріжки.
Смажимо до рум’яності: це приблизно три хвилини з кожного боку.
Виймаємо шумівкою, викладаємо на паперовий рушник, для видалення зайвого жиру.
Смачного!