Готуємо смачнющі голубці з картоплею та грибною підливою, які і до святкового столу пасуватимуть:
Крок 1: Запарити листки капусти.
Крок 2: Картоплю натерти на дрібну терку разом з цибулиною, + 1 яйце, 2 скибки білого хліба розмоченого, + подрібнений качанчик капусточки, який залишається після запарювання листків, + пасерована морквочка і цибулька, + 2 ст л. сметани, щоб маса не чорніла.
Сіль, перець,спеції до смаку.
Все перемішуємо. Цю масу на сковороді трохи довожу, щоб вона стягнулася і загустіла. Тоді крутити голубці набагато легше.
Заливаємо їх окропом і в духовці тушимо 1.5-2 години.
Пильнувати,щоб не дуже сильно кипіло, а томилося.
І найсмачніші мені ті голубці з грибною підливою.
Можна з сушених грибів, можна зі звичайних шампіньйонів.
0.5 кг грибів (люблю маленькі, щоб розрізати лише навпіл) протушити на олії до випаровування рідини.
Окремо спасерувати 2 великі цибулини на олії.
Все з’єднати.
Окремо в тарілці розвести 2 ст л муки (можна підсмажити,я не смажу), 0.5 л води холодної+ 0.3 л вершків.
Додати до грибів, посолити, добре поперчити, додаю ще приправу з мелених білих грибів для аромату.Дати, щоб прокипіло і загусло трошки, посипати дрібно рубленою петрушкою і часником.
Накрити кришкою, щоб настоялося.
Тим часом голубці трошки охололи, набираємо, поливаємо, смакуємо.