Простий рецепт ніжної яловичини в духовці! М’ясо завжди виходить м’яким при мінімальних зусиллях!

0

Якщо ви не любите готувати яловичину, тому що вона часто виходить жорсткою, то цей рецепт для вас! М’ясо завжди виходить м’яким при мінімальних зусиллях. А за рахунок додавання різних соусів, всякий раз виходить абсолютно новий смак страви. Подавати тушковану яловичину можна з картопляним пюре, макаронами або рисом, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

  • Яловичина — 500 г
  • Олія рослинна — 2 столові ложки
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука
  • Сіль — 1/2 чайної ложки
  • Перець чорний мелений — за смаком

Для вершкового соусу

  • Вершки — 100 г
  • Часник — 2 зубчики
  • Борошно — 1 столова ложка
  • Прованські трави — за смаком

Для томатного соусу

  • Сметана — 2 столові ложки
  • Томатна паста — 1 чайна ложка
  • Борошно — 1 столова ложка
  • Тепла вода — 1/2 склянки

Для гірчичного соусу

  • Сметана — 2 г
  • Гірчиця — 1 чайна ложка
  • Борошно — 1 столова ложка
  • Тепла ода — 1/2 склянки

Ідеальний посуд для цього рецепта — глиняний горщик. Але підійдуть також чавунний казан, сотейник з товстими стінками та кришкою, посуд для мікрохвильовки з товстого скла.

Спосіб приготування

Наріжте м’ясо шматочками приблизно 2х2 см. На дно посуду налийте 2 ст. л. рослинної олії, викладіть м’ясо. Наріжте цибулю кубиками. Якщо підозрюєте, що м’ясо може бути жорстким, можна збільшити кількість цибулі до 2 головок.

Викладіть цибулю до м’яса і перемішайте. Закрийте кришку посуду і поставте її в попередньо розігріту до 180 градусів духовку.

Через 2 години дістаньте м’ясо з духовки. Додайте сіль і чорний перець. Цибуля майже розчинилася, м’ясо плаває в прозорому насиченому соусі. Важливо томити м’ясо не менше 2 годин, тоді воно буде танути в роті.

Приготуйте вершковий соус. У склянку налийте вершки. Додайте столову ложку борошна, ретельно перемішайте. Якщо не вдається розбити всі грудочки, можна процідити соус через сито. Додайте трави й подрібнений часник.

Вилийте соус в посуд до м’яса і перемішайте. Поставте в духовку ще на 30 хвилин.

Запечена в духовці яловичина у вершковому соусі готова!

Також це блюдо можна готувати з томатним соусом, воно виходить дуже схоже на гуляш. Для соусу налийте в склянку теплої води. Додайте столову ложку борошна, ретельно перемішайте. Додайте томатну пасту і сметану. Можна таким же чином приготувати гірчичний соус, замінивши в рецепті томатну пасту гірчицею.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я